google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пламен Кожухаров така и не успя да се възстанови от травмата в ходилото
Един от асовете на втородивизионния Янтра (Габрово) – Пламен Кожухаров, сложи край на състезателната си кариера заради неотшумяващата травма в ходилото, която го извади от игра през последната половин година.

Капитанът на тима обяви своето оттегляне с емоционално обръщение към всички привърженици на отбора:

Скъпи приятели, взех много важно решение. Решение, което ще промени начина ми на живот в бъдеще. Дълго време лекувам травма на ходилото, която ме извади от терените вече 6 месеца. Оказа се доста коварна и болките все още продължават. Надявах се в най-кратък срок да се възстановя и отново да играя за любимия си клуб, но уви, това явно няма да се случи. При така стеклите се обстоятелства аз слагам край на моята състезателна кариера. Преди 8 години започнах да играя за „Янтра“ (Габрово) – един скромен отбор с малко възможности. При първия ми разговор с ръководството попитах кога клубът ще атакува първо място и промоция при професионалистите, а отговорът беше: „Рано е още“. Моята мечта беше да играя за „Янтра“ (Габрово) и да сме в професионалния футбол. През тези години бях отдаден на клуба, винаги давах всичко от себе си, борих се и ето – резултатът е налице. „Янтра“ вече е във Втора лига и жъне успехи. Горд съм, че бях част от целия извървян път и че бях капитан на този отбор. Сбъднах моята мечта, но, за съжаление, не успях да ѝ се насладя истински.

Искам да благодаря на първо място на всички фенове, които винаги ни подкрепяха и без които нещата нямаше да се получат. На ръководителите, които са управлявали и управляват този клуб – Пламен Георгиев, Христо Куцилев, кметът Таня Христова. Огромни благодарности и към Виктор Венков. На футболистите, с които делих една съблекалня. На всички треньори – Петър Кръстев, Стойчо Ганчев, Мартин Кръстев, Николай Василев, Стоян Ацаров, Костадин Ангелов, Петко Петков и Танчо Калпаков. Огромни благодарности и на Райчо Проданов, без когото клубът не може. Този диамант, който се грижи за здравето на всички. Благодаря на всички! Благодаря Ви за емоциите, които ми дадохте и никога няма да ги забравя. Благодаря за уважението и любовта. Пожелавам успех на клуба и вярвам, че един ден той отново ще бъде в елита!

За мен беше чест! „Янтра“ (Габрово) завинаги!