Янтра (Габрово) възроптя срещу БФС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Питаме, защо клубът трябва да плати санкция за нещо, което не се е случило?"

Янтра Габрово излезе с остра позиция към Дисциплинарната комисия на БФС в своята Facebook страница, след като излязоха наказанията, а те бяха глобени с 1000 лева, според тях несправедливо и за ситуация, която не се е случила.

Ето какво написаха от Янтра Габрово:

Някой чу ли бомбички на стадиона?

Дисциплинарната комисия на БФС наложи парична санкция от 1000 лева на Янтра за възпламеняване на бомбички по време на срещата със Струмска слава в неделя!!! Наказанието е по доклад на делегата на срещата Стефан Цанев Цонков от Велико Търново. Явно слухът и зрението на г-н Цонков са по-обострени, защото само той изглежда е чул и видял възпламеняване на бомбички на стадион „Христо Ботев“ в двубоя срещу тима от Радомир. В следствие на написаното от него, клубът ни е наказан на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. В от ДП за сезон 2023/2024.

Въпреки че такова нещо няма, което показва и записът на срещата, „Янтра“ трябва да плати 1000 лева, наред с традиционната санкция от 150 лева за създаването на футболна атмосфера чрез нерегламентирано използване на факли от габровските фенове (друг е въпросът кога то е регламентирано според ДП).

Питаме, защо клубът трябва да плати санкция за нещо, което не се е случило?