google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Състезателят от школата в Червен бряг изпревари сребърния медалист с 25 кг

Карлос Насар донесе на България първи златен медал от провеждащата се онлайн Световна купа по вдигане на тежести.

Възпитаникът на школата в Червен бряг спечели титлата в категория до 81 килограма при младежите по особено категоричен начин, събирайки в двубоя 345 кг, 25 кг повече от сребърния медалист Даниел Кузмичев (Русия).

Веднага след края на интернет състезанието в глобалната мрежа прозвуча родният химн в чест на българския шампион.

С най-висока заявка, Насар започна колебливо с неуспех на 150 кг, но бързо направи корекции и после завърши изхвърлянето на първо място със 155 кг.

В изтласкването Карлос стартира със 180 кг, след това се справи и със 190 кг и тъй като стана недостижим за останалите се отказа от последния си опит. Кузмичев финишира с 320 кг, а бронзът взе Куджакбар Олимов от Узбекистан с 308 кг.

Минути след края на онлайн надпреварата в залата на българските национали се появиха допинг контрольори от ITA, сръбската медицинска бригада е изпратени от Международната федерация по вдигане на тежести (IWF).

Така на практика Карлос защити титлата си от миналогодишното Световно първенство за кадети в Невада. Веднага след края на интернет състезанието в глобалната мрежа прозвуча родният химн в чест на българския шампион.

Карлос Май Хасан Насар е роден през 2004 г. и е възпитаник на школата в Червен бряг с личен треньор Илиян Илиев. Миналата година той стана световен шампион на първенството за кадети до 17 г. в Лас Вегас с двубой 291 кг в кат. 73 кг.

През 2019 г. бе европейски шампион в кат. 69 кг при 15-годишните, като на първенството в Милано грабна златото с 260 кг двубой с победи и в двете движения.