Добави коментар
Световният шампион от Ташкент се надява, че щангите ще останат в програмата и на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година

Световният шампион по вдигане на тежести в категория до 81 килограма Карлос Насар обяви, че погледите му вече са насочени към Олимпиадата в Париж, а целта му е да спечели титлата и там.

Нашето момче се окичи със златото, поставяйки и удивителни световни рекорди, включително 208 килограма в изтласкаването.

„Целият труд, който съм положил, се отплати,“ заяви Насар при завръщането си в България. „Благодарен съм на всички, които са помогнали за подготовката ми. Посвещавам медала на семейството ми и на треньорите, които са ми помагали.

„Този световен рекорд съм го поставял неведнъж на тренировка и се надявам да го подобрявам.

„От този момент насетне ще се боря за квота за Олимпиада, а дай Боже и за титла. Това е единствената ми цел, но по пътя натам искам да спечеля още медали.

„Надявам се да направя рекорди в двете движения още на европейското първенство, което предстои. Целта ми обаче е да стана олимпийски шампион и тя все още не е постигната“.

На този етап вдигането на тежести не е сред одобрените спортове за Лос Анджелис 2028, като Международният олимпийски комитет (МОК) ще вземе окончателно решение преди началото на Париж 2024.

Самият Насар сподели, че изключването на щангите от олимпийското движение би било голяма грешка.

„Не го одобрявам (изключването на щангите), защото това е един достоен спорт, който през годините си е заслужил да бъде в олимпийското семейство,“ заяви той.

„Ще бъде тъжно, ако го махнат. Засега нищо не се знае и е прекалено рано да се говори. Каквото знаете вие за Лос Анджелис, това знам и аз.“

Добави коментар
Гласувай:
4.6/5 - 13 гласували