Предколедна горчилка – отнеха ни европейското по щанги
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Избраното с огромно мнозинство ръководство на българската федерация по вдигане на тежести така и не може да бъде вписано в съда

Българската федерация по вдигане на тежести обяви, че страната ни е лишена от домакинството на европейското първенство за мъже и жени между 9 и 19 април.

“Заради блокираното от юридически хватки вписване на новата управа в родните щанги, Европейската централа отне домакинството на България,” обявиха от родната централа.

Именно заради некоректни прийоми и куп удари под кръста от предишното ръководство начело с Неделчо Колев избраната с огромно мнозинство още през месец май управа на българската федерация все още не е вписана в съда.

“Не само че не срещаме никакво съдействие от него (Неделчо Колев), но той откровено в момента затруднява дейността на щангите в България, дори беше на път да провали участието ни на световното,” заяви селекционерът на националния тим Иван Иванов.

Според новоизбраното ръководство на федерацията, Неделчо Колев е пътувал миналата седмица за Ташкент за да може лично да убеди шефовете на световните щанги, че София няма да организира европейското първенство.

Само преди няколко дни България отново защити реномето си на световна сила във вдигането на тежести на световния шампионат в Ташкент.

Карлос Насар спечели титлата след впечатляващо предсатвяне, Ангел Русев се окичи с бронзов медал, а други трима наши щангисти – Валентин Генчев, Васил Маринов и Христо Христов, се наредиха непосредствено зад медалистите в своите категории.

Най-вероятно шампионатът през април ще се проведе в южната ни съседка Гърция.