Късен гол класира Атлетик Билбао на финал за Купата на Краля
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Атлетик Билбао осигури така очакваното баско дерби срещу Реал Сосиедад във финала на Копа дел Рей, след като елиминира тима на Гранада на 1/2-финалите. Билбао загуби визитата си на “Нуево Лос Карменес” с 1:2 тази вечер, но благодарение на гола на Икер Муняин в първия мач и успеха с 1:0, се класираха на финала на турнира.

След като Карлос Фернандес даде аванс на домакините малко след началото на второто полувреме, Херман Санчес даде надежда на феновете на Гранада за първо участие във финал на Копа дел Рей от сезон 1958-59 насам с второ попадение в 76-ата минута.

В крайна сметка 23-кратните победители в Купата на Краля – Атлетик Билбао, бяха тези, които ликуваха след последния съдийски сигнал. Берчиче се разписа в 81-вата минута след асистенция на Весга, за да вкара жизненоважен гол за гостите, който им резервира мястото на финала на 18 април, който ще се проведе в Севиля.

Билбао не са срещнали своите баски съперници Реал Сосиедад, които елиминираха Мирандес на полуфиналите, във финал на Копа дел Рей от 1910 г. насам, но сега старите врагове от Северна Испания ще се изправят един срещу друг в огромен сблъсък в Андалусия.

Иначе за Гранада предстои пътуване до Валенсия, за да се изправи срещу Леванте следващия си мач в Ла Лига, а Билбао ще срещне Реал Валядолид. И двата мача са в неделя.