Касперович доволен от подготовката в Рамзау
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В петък нашите национали се завръщат в България

Старши треньорът на националните ни отбори по биатлон Александър Касперович изрази задоволството си от проведения първи за новия сезон подготвителен лагер в Австрия.

“Това е първи лагер за сезона и на него както обикновено наблягаме на базовите качества – издръжливост, обща сила, плюс основа на стрелбата в спокойно положение,” коментира Касперович, който не пропусна да отбележи отличните условия за подготовка, предоставени от домакините.

“Със съвсем малки корекции почти всичко, което бе планирано е изпълнено, метеорологичните условия попречиха да завършим някои дребни детайли.

“Важно бе, че всички направиха първи за новия сезон тренировки на ски. Времето бе много динамично, особено горе на глетчера по-често бе мъгливо със снеговалеж, а надолу в планината повече валеше дъжд.

“На съоръженията в долната част на комплекса – на ролбана, на стрелбището и във фитнеса – всички планирани дейности бяха изпълнени.”

Българските национални тимове са настанени в селището Рамзау. Те използват микробуси, за да стигнат до глетчера за тренировките на ски, а оттам ползват лифт, който ги отвежда до пистите с вечния сняг.

Касперович се изказа ласкаво за новото попълнение в женския състав – Лора Христова.

„Лора се вписа много добре в тима, в началото бе на малко по-щадящ режим, но тя е стрелец на високо ниво и няма да има проблем с адаптацията към първия ни отбор,“ смята Касперович.

Освен българските биатлонисти в момента в Рамзау се подготвят ски-бегачи от Италия, Австрия, Русия и няколко други страни.

В петък националите ще се завърнат за кратко в България, с скоро след това започват подготвителен лагер и немския зимен център Руполдинг.

За олимпиадата в Пекин през идния февруари българска федерация биатлон си е поставила за цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени.