Киров подсилва Арда с нов централен защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Кърджали работят и по подписването на нов контракт със Светослав Ковачев

Наставникът на Арда Николай Киров ще заздрави редиците на тима от Кърджали, привличайки централен бранител по време на предстоящата зимна пауза.

Предводителя на полетелия високо състав от града в източните Родопи иска да добави качество в сърцето на дефанзивното звено, тъй като заради претърпяна операция на коленни връзки аут до края на сезона е Петко Ганев.

Според “Тема Спорт” Киров имал набелязани двама бранители от Първа лига, но привличането им щяло да се осъществи трудно, тъй като клубовете им биха се разделили с тях само срещу сериозна трансферна сума. Все по-вероятно било наставникът да прибегне до услугите на играч от чужбина.

В същото време Арда работи усилено за привличането за постоянно на подвизаващия се под наем от шампиона Лудогорец Светослав Ковачев. Неговият контракт е до края на годината, но той вече изигра последния си мач тъй като в последната си среща за 2020 г. кърджалийци се изправят именно срещу тима от Разград, а футболистът няма право да вземе да вземе участие.

Арда се наслаждава на най-силния сезон в своята клубна история. Ансамбълът на Киров заема трето място във временното класиране на Първа лига  с 28 точки от 15 мача.

До този момент Арда записа само една загуба в първенството (0:2 при гостуването на Черно море в края на септември) – постижение, с което могат да се похвалят само Лудогорец и ЦСКА София.