Киров смята, че Арда може да се пребори за европейска квота
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на тима от Кърджали иска отборът да задържа по-дълго топката

Старши треньорът на солидно представящия се Арда Николай Киров изрази увереността си, че неговият тим има сили да се пребори за участие в Лига Европа.

Специалистът обаче подчерта, че кърджалийци трябва да подобрят някои елементи от играта си, настоявайки че е необходимо да владеят по-дълго топката, както и да се усъвършенства взаимодействието между играчите от отделните линии.

“Доброто ни представяне се дължи най-вече на ръководството на клуба, което влага доста средства,” коментира Киров. “Както за развитието на мъжкия отбор, така и за изграждането на материалната база, тренировъчните съоръжения и работата с подрастващите.

“Нормално е, когато се влагат толкова средства и грижи, да се търси развитие на всяко едно ниво в клуба. Ние не мислим за крайното класиране, твърде е рано.

“В такива времена живеем, че постоянно ни изненадва нещо. Във всеки един мач искаме да се представяме по най-добрия начин и от това колко точки ще съберем, ще зависи на кое място ще завършим.

“Имаме още да се подобряваме във владеенето на топката и взаимодействието между играчите и отделните звена. Трябва да започнем по-дълго време да държим топката, за да градим повече атаки.

“Нужно е да вдигнем още нивото и да продължаваме да се харесваме на публиката в Кърджали. Европа не е непостижима за Арда.”

Основаният през 1924 година клуб все още не е участвал в европейските клубни турнири.

След 12-ия кръг в Първа лига, Арда е на пета позиция с 18 точки, три по-малко от третия ЦСКА София, но и с мач по-малко.