Кличко коментира срещата между Уайлдър и Фюри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория – украинецът Владимир Кличко, коментира предстоящата среща между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Боксьорите ще влязат на ринга в Лас Вегас тази вечер късно през нощта по българско време.

В първия мач между Уайлдър и Фюри, който се проведе през декември 2018 г., съдиите отбелязаха равенство.

„Бих се с Фюри и спарирах с Уайлдър. Познавам тези момчета и затова съм сигурен: или Фюри ще спечели по точки, или ще бъде нокаутиран. Всичко ще зависи от психологическото състояние, в което той ще се приближи до двубоя. Не става въпрос за физическа форма “, каза Кличко пред  BoxingScene.

Припомняме в Лас Вегас (Невада, САЩ) ще се проведе боксов турнир, а основното събитие е мачът между световния шампион според версията на WBC Деонтей Уайлдър и бившия световен шампион според WBA Super, WBO , IBF и IBO Тайсън Фюри .

В очакване на конфронтацията боксьорите преминаха през официалната процедура за претегляне. Ето и резултатите – Уайлдър показа на кантара 231 паунда (104,4 килограма). Теглото на Тайсън Фюри беше с 19,4 кг повече – 273 паунда (123,8 кг).

Уайлдър има 42 победи (включително 41 с нокаут) в 43 двубоя в професионалния бокс. Фюри има 29 победи и едно равенство в 30 двубоя.