Клоп v алчните тв-гиганти - германецът назова истината, скриха я 1
4 0
Голяма част от интервюто с германския специалист беше изрязано за аудиторията на Острова

Снощи английският шампион Ливърпул изнесе поредната си впечатляваща футболна лекция, надигравайки Лестър с 3:0, но въпреки това невъзмутимият мениджър на Червените Юрген Клоп стовари гнева си върху алчните медийните гиганти, притежаващи правата за телевизионно излъчване на мачовете във Висшата лига.

Известният с откритите си позиции и защита на справедливи каузи германски специалист разкритикува яростно компаниите Sky Sports и BTSport, обвинявайки ги, че следват единствено собствения си интерес и всъщност “не им пука” за здравето на футболистите.

Очаквано медийните мастодонти не излъчиха голяма част от интервюто на Клоп за телевизионните зрители във Великобритания. Картината от него обаче не е била прекъсната за останалата аудитория.

“Никога не съм имал предвид нас, когато говорих за това,” започна своята справедлива реч пред микрофона на Sky Sports хер Клоп. “Това се отнасяше за всички играчи.

“Ако не започнете да говорите с BT Sport по тази тема, ние всички сме свършени. Sky и BT трябва да обсъдят това, защото ако продължаваме да играем в сряда вечерта и в събота на обяд, не съм сигурен дали ще можем да завършим сезона с 11 играчи.

“Знам, че не ви пука и това е проблемът. Говорим за това от дълго време и нищо не се променя.

“Не говоря за Ливърпул, а за всички футболисти. Вчера (Жерар) Пике получи сериозна контузия в коляното, днес вероятно Букайо Сака получи травма в коляното. Той игра и в трите мача на Англия през паузата.

“Хората ни казват, че трябва да ротираме играчите, но кой да ротираме? В офанзивен план имам някои варианти, но останалите са деца. Това е огромен проблем. И причина за този проблем са телевизионните компании. Нищо друго!

“Играем с Аталанта в сряда и след това трябва да излезем срещу Брайтън в събота на обяд. Това е ранен Коледен подарък. Ще излезем на терена залитайки. Мисля направо да им изпратим точките. Това е положението.

“Господа, започнете да говорите помежду си и вземете решения. Аз харесвам взаимоотношения си с вас. Ако някой отново отвори дума за договорите, които трябваше да се спазват, това ще ме побърка. Тези договори не са сключени за сезона на COVID-19.”