Клоп загатна, че Окс скоро се връща в игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът получи контузия в коляното по време на предсезонната подготовка

Халфът на Ливърпул Алекс Окслейд-Чембърлейн е близо до завръщането си в игра, разкри мениджърът на английския шампион Юрген Клоп в навечерието на сблъсъка на Червените с целещия се високо Уулвърхямптън.

27-годишният полузащитник все още не се е появявал на терена през този сезон, след като получи травма в коляното още по време на подготовката за новата кампания.

“Окс изглежда доста обнадеждаващо, но очевидно още не е готов,” коментира германският специалист. “Той вече върши доста неща – загрява заедно с отбора, работи с топката, различни неща…

“Но ще продължим и в следващите няколко дни и ще преценим точно в кой момент си струва да го хвърлим в игра. Но със сигурност ще е скоро.”

Ливърпул беше ударен от куп контузии на ключови играчи, но въпреки смущаващият лист с травми, Окс, който записа 43 участия във всички турнири миналия сезон, ще трябва доста да се потруди за титулярно място в състава.

Освен на доказаното си трио в атака Мохамед Салах-Роберто Фирмино-Садио Мане, Червените могат да разчитат и на привлечения Диого Жота, а това прави конкуренцията за офанзивните постове изключително сериозна.

В същото време стана ясно, че възстановените Трент-Аликзандър Арнолд и Наби Кейта са подновили тренировки и вероятно ще попаднат в групата за дуела с Уллвс.

Двубоят с Вълците е утре от 21.15 часа. Преди дуела на “Анфийлд” заема втора позиция във временното класиране на Висшата лига, с равни точки с Тотнъм Хотспър. Уулвърхямптън е 7-ми със 17, четири точки зад челния дует.