Клубове от Висшата лига с интерес към трансферна цел на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал и Челси следят изявите на Дани Олмо

Според информация на медията Mundo Deportivo, доста топ клубове се интересуват от възможността за трансфер на испанския национал Дани Олмо. Клубовете от Висшата лига – Арсенал и Челси, могат да съперничат на Барселона в битката за 25-годишният футболист, който обмисля да напусне РБ Лайпциг.

През лятото Дани Олмо бе свързван с не малко отбори, но избра да остане в РБ Лайпциг, а освен това подписа нов договор с немския тим. Все пак в контракта той има освобождаваща клауза от 60 млн. евро, която не би трябвало да е проблем за големите отбори.

Барселона се интересува от привличането на Олмо през лятото на 2024 г. и най-накрая може да направи оферта за дългогодишната си трансферна цел. Шави Ернандес харесва 25-годишния футболиста и ще настоява клубът да похарчи пари за подписа му. Дори тази седмица имаше информации, че Барса има предварителен договор с Дани Олмо.

Има вероятност финансовите проблеми на Барселона да им попречат да платят 60 милиона евро, необходими за трансфера. Това дава тласък на тимове от Висшата лига като Арсенал и Челси, които ще се стремят да победят каталунците в надпреварата за испанския футболист.

Дори се говори, че Реал Мадрид също иска Олмо. “Белият балет” обаче можеше да подпише с играча, ако имаха сериозен интерес. Реал Мадрид е пълен с качествени футболисти и надали от “Бернабеу” ще се борят за подписа на национала на “Ла Роха”.