Кои са фаворитите на Elitbet за нов шампион на Висшата лига?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ман Сити се очаква да защити титлата си, докато Арсенал, Ливърпул и Ман Юнайтед ще бъдат техните най-големи конкуренти

Oще един грандиозен сезон на Висшата лига започва на 11 август. Манчестър Сити спечели титлата за трети пореден път миналата кампания и отново изглежда като отборът, който ще стане шампион, но съперниците им Арсенал, Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Челси имат високи амбиции през новата кампания. Нека видим фаворитите според Елитбет сайт за онлайн залози за титлата в Англия през сезон 2023/24. Ман Сити е с най-нисък коефициент от 1.72 да спечели титлата, докато ставката за Арсенал е 5.60, а за Ливърпул – 8.20.

Не е изненада да видим Манчестър Сити като фаворити за спечелване на титлата във Висшата лига и този сезон. Те доминираха в това състезание наскоро, като спечелиха последните три издания. Хората на Пеп Гуардиола се пребориха за титлата с Арсенал миналия сезон, спечелвайки 11 поредни мача, Триумфът на Ман Сити не бил бил възможен без блясъка на Ерлинг Халанд, който вкара рекордните 36 гола във Висшата лига през миналата кампания. Двама ключови играчи от отбора, спечелил титлата, напуснаха клуба през последните месеци, като Илкай Гюндоган и Рияд Марез се присъединиха съответно към Барселона и Ал-Ахли. Пеп Гуардиола обаче подсили отбора си, подписвайки с полузащитника Матео Ковачич от Челси и защитника Йошко Гвардиол от РБ Лайпциг.

Арсенал се очаква отново да съперничи на “небесносините” за първата позиция. Воденият от Микел Артета е вторият фаворит на Елитбет за нов шампион на Англия. Артилеристите бяха близо до това да сложат край на сушата в титлата миналата година, като натрупаха преднина от осем точки през март, преди да се сринат в края на сезона. Те подсилиха отбора си през това лято, за да предотвратят това нещо да се случи отново, подписвайки с полузащитника Деклан Райс от Уест Хем, офанзивния футболист Кай Хаверц от Челси и защитника Юриен Тимбър от Аякс.

Ливърпул е оценен като трети фаворит за титлата в Англия през 2024 г. от спортния букмейкър Elitbet. “Червените” бяха напуснати през това лято от ключови фигури в средата на терена като Джордан Хендерсън и Фабиньо. Юрген Клоп привлече Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай в халфовата линия, но иска още нови попълнения в полузащитата. През миналия сезон мърсисайдци останаха извън топ 4 и е време да се подобрят. Очаква се играчи като Дарвин Нунес и Коди Гакпо да разгърнат пълния си потенциал, а Мохамед Салах да продължи да блести. Но готов ли е Ливърпул да се бори за титлата ще разберем в първите десетина кръга от новия сезон.

Изминаха 10 дълги години от последната титла на Манчестър Юнайтед. Но след като завършиха трети през последната кампания, Червените дяволи ще се стремят да сложат край на тази суша този сезон. Ерик тен Хаг направи големи промени в състава за сезон 2023-24. Вратарят Давид де Хеа беше освободен, докато защитникът Хари Магуайър е близо до преминаване в Уест Хям. Нидерландският треньор привлече Андре Онана от Интер, за да замени де Хеа между гредите за Юнайтед, както и младия датски нападател Расмус Хьойлунд от Аталанта, за да подсили атаката на тима. Мейсън Маунт също беше привлечен, за да подсили халфовата им линия и определено Юнайтед може да се бори за титлата, а Elitbet им дава 11.00 коеф. да станат шампиони.

В Челси ще трябва да се работи доста, за да се намеси отборът в битката за титлата. “Сините”бяха изключително непостоянни през миналия сезон, завършвайки на 12-то място, въпреки че направиха много трансфери през януарския трансферен прозорец. Сега се очаква Маурисио Почетино да донесе стабилност. Той реши да направи големи промени в състава си, като изпрати Хаверц, Ковавич, Маунт, Калиду Кулибали, Кристиан Пулишич, Едуард Менди и Рубен Лофтъс-Чийк по време на трансферния прозорец. Отборът се подсили с Кристофър Нкунку, Аксел Дисаси, Николас Джаксън и Робърт Санчес, а се очакват и още нови играчи. Челси обаче има млад отбор, който е малко вероятно да се пребори с топ 4 тимовете от изминалата кампания.