Кокала: Глупост е да забраниш на Пенев и Жеков да са на стадиона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Иска ми се да не е вярно, защото това мирише на  абсолютен тоталитаризъм"

Бившият треньор на Левски Емил Велев коментира с учудване новината, че легендите на ЦСКА Петър Жеков и Димитър Пенев не са допускани на „Армията“, определяйки въпростното решение като пълна глупост.

 „Чудно ми е и защо на “Армията” се занимават с легенди на клуба вместо с видимите проблеми в отбора. Пълна глупост е да забраниш на Димитър Пенев и Петър Жеков да бъдат на стадиона, все едно не им даваш да бъдат у дома си. Не знам коя умна глава го е решила, но е много обидно. Иска ми се да не е вярно, защото това мирише на  абсолютен тоталитаризъм.“

 Кокала направи и анализ на дербито между ЦСКА и Локомотив Пловдив през изминалия кръг, което остана без победител. Според Велев от това печели единствено шампионът Лудогорец.ЦСКА и Локомотив Пловдив изиграха много скучен мач, който беше определян за дерби преди кръга. И двата отбора не направиха нищо, за да променят нулите срещу имената си. Основната причина за това, че тактиките и на домакините, и на гостите принадлежат на един и същи треньор – Бруно Акрапович. Лично на мен изобщо не ми допада този стил, който е прекалено дефанзивен, особено за отбор като ЦСКА. За Локомотив донякъде е по-приемлив, защото извън Пловдив тимът играе за 0:0 отзад, а отпред каквото стане. Продължавам да твърдя, че Александър Тунчев не променя нищо, а и играчите са същите. Разчита се предимно на Митко Илиев да измисли нещо пред вратата на съперника, както и стана на “Армията”, но гредата му попречи да вкара“.

 „Големият проблем на ЦСКА се крие в разместването на постовете на играчите. И не на един или двама, а на повече. Няма как това да не се отрази на играта на тима. Колкото и да е добър един футболист, няма как да очакваш от него да играе добре и като халф-бек, и като нападател, и като вътрешен халф. Друг пък да го завъртиш от бек на централен защитник, а после и дефанзивен халф. Има обаче и друго. През есента ЦСКА имаше стълбове и в трите линии – Вальо Антов в отбрана, Санкаре в средата на терена и Али Соу в нападение. Сега ги няма и тримата, което оказва влияние, въпреки че в отбора има още много добри футболисти“

„Това равенство е в ущърб и на двата отбора, а от него спечели Лудогорец. Разградчани вече имат 8 точки преднина пред ЦСКА, което е ужасно много и трудно може да се стопи. Не казвам, че е невъзможно, но това е сериозно изоставане и то в последната третина на сезона“, заяви Велев пред Гонг.