Коконов с втори приз за Най-добър играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Играчът на Арда вече спечели наградата за четвъртия кръг в Първа лига

Един от най-постоянно изявяващите се играчи на полетелия високо Арда (Кърджали) – Иван Коконов беше избран за Най-добър играч в 15-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Това е втори приз в престижната класация през този сезон за 29-годишното острие. Той вече бе удостоен с наградата и в четвъртия кръг, когато реализира две попадения за победата на Арда над Ботев (Пловдив) с 3:2.

В събота Коконов се превърна в герой за тима от източните Родопи, осигурявайки ценната победа с 2:1 при гостуването на Левски на стадион “Георги Аспарухов”.

Роденият в Петрич играч е основен принос за чудесния сезон на Арда. Във временното класиране предвожданият от Николай Киров състав дели третата позиция с ЦСКА София, като двата тима имат по 27 точки, три по-малко от втория Локомотив (Пловдив), който обаче е изиграл мач повече.

На второ място в класацията остава нападателят на ЦСКА София Али Соу, а след него се подредиха таранът на Етър Преслав Боруков и Васил Шопов (ЦСКА 1948).