Първо в 7 Спорт – голoвата машина на Арда е Играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Арда (Кърджали) Иван Коконов беше избран за Най-добър играч в четвъртия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

В събота 29-годишното острие демонстрира за пореден път хищническия си инстинкт, реализирайки две попадения за драматичната победа на своя тим над коравия Ботев (Пловдив) с 3:2.

Роденият в Петрич Коконов, който преди седмица стана подгласник на звездата на Канарчетата Тодор Неделев в престижната анкета, вече има на сметката си 4 гола през този сезон и е с основна заслуга за впечатляващото представяне на формацията на Николай Киров.

След четвъртия кръг Арда все още не познава вкуса на поражението и заема шеста позиция в класирането на Първа лига с 8 точки, само две зад временния лидер ЦСКА София и една зад следващите го Лудогорец и Локомотив (Пловдив).

На второ място в класацията е поставен нидерландският халф на Левски Стайн Спиерингс, който се отчете с дубъл при разгромната победа с 4:0 на своя тим при гостуването на Монтана.

Още един играч на Арда – националът Спас Делев, получи гласове след зрелищния си гол със странична ножица срещу Ботев, а след него останаха Димитър Илиев (Локомотив Пловдив) и Иван Минчев (Берое).