Призьорът Коконов: “На “Арена Арда” е страхотно!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Арда (Кърджали) Иван Коконов не скри въодушевлението си от завръщането на неговия тим на “Арена Арда”, допълвайки че повишеният ентусиазъм сред феновете е допълнителен стимул за силните изяви на формацията на Николай Киров.

Голмайсторът на тима от града в източните Родопи получи наградата си за Най-добър играч в четвъртия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”.

Както 7 Спорт вече съобщи Коконов спечели признанието на специалистите след впечатляващия си дубъл в южното дербито с Ботев (Пловдив), което кърджалийци спечелиха с 3:2.

“Чувството да се завърнем на “Арена Арда” е страхотно,” откровено сподели стрелецът, който вече се разписа четири пъти през новия сезон. В предишните два кръга Коконов опъна мрежите на Левски и ЦСКА 1948.

“На мачовете идват доста фенове. Ситуацията сега с коронавируса не позволява голям брой фенове, но запълват капацитета на позволените места. В града се усеща добро настроение, хората ни подкрепят, имат ни доверие и са щастливи.”

Коконов изрази увереност, че Арда има сили да завърши в челната шестица на елитния ешелон.

“Борим се за по-предна позиция, всеки мач играем аз победа,” коментира 29-годишният нападател. “Дано в края на сезона сме в шестицата.

“С подобряването на базите и стадионите се вдигна нивото на българския футбол, така че се надявам тази година Лудогорец да имат по-голяма конкуренция. Ако трябва да кажа отбори – ЦСКА, Берое, надявам се и ние. Ако продължаваме с тази игра, нищо чудно да сме в добри позиции.

“Първият мач завърши наравно, но за мен си беше загуба. Не е окей в последната минута да ти вкарат гол, това разколебава отбора. Ние можем да победим всеки, стига да си вярваме. Това е магията на футбола – да победиш всеки и да паднеш от всеки.”

Призьорът Коконов: "На "Арена Арда" е страхотно!" 1

Коконов сподели, че наставникът Николай Киров е главният “виновник” за големия брой реализирани голове, тъй като изповядва подчертано офанзивен футбол. Той се изказа ласкаво и за бойкия отборен дух, царящ в съблекалнята на Арда.

“Мисля, че идва от схемата на игра,” каза роденият в Петрич играч. “Избираме тактически да играем по-атакуващ футбол, може би сте забелязали, че сме три крила напред. Може би това ни дава голямо предимство, защото играем по-атрактивно.”

“Нямаме фиксирани позиции, особено в нападение. Имаме свободата постоянно да се сменяме. Важно е да сме отпред и да вкарваме ситуациите, които имаме.

“Успехите ни се дължат и на това, че всеки дава максимума. Миналата година нямахме отборен дух, но тази година е различно и гледаме когато някой направи грешка, другият да му помогне. Българи сме и може би комуникацията е на по-добро ниво, но приемаме всеки друг футболист в колектива.”

Коконов демонстрира характерната си скромност, отговаряйки съвсем лаконично на въпрос за евентуална повиквателна за националния отбор.

“Ако преценят, че мога да помогна в националния, бих серадвал да получа повиквателна,” заяви той.

Коконов очаква силните игри на кърджалийци да продължат и в петък, когато Арда гостува на силно играещия у дома Ботев (Враца) в среща от петия кръг в Първа лига.

“Знам, че с Ботев Враца мачовете са трудни, но се надявам да си запазим формата. Ако покажем играта от предните мачове, мисля, че няма да имаме проблем. Първите кръгове обаче ме изненадаха, доста добре се справят.”