Кристиано Роналдо си навлече сериозни проблеми в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заплашват португалската звезда с арест и депортиране от Саудитска Арабия

Звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо си навлече големи проблеми, нарушавайки закона на Саудитска Арабия. Футболистът се прекръсти след попадението си в мача за Купата на арабските шампиони с Ал Шорта, като с гола си донесе успеха на своя тим в края на мача.

В Саудитска Арабия е строго забранено да се показват публично християнски жестове. За своето действие 38-годишният Роналдо е изправен пред арест, а дори е възможно е депортиране от страната. В Саудитска Арабия всякакви християнски жестове са престъпление – смята се, че човекът, който ги демонстрира, прави опити да обърне другите към своята вяра.

Ако Кристиано бъде арестуван в държавата от Близкия изток заради християнски символи, то това няма да е първия случай. Бившият играч на Ал Насър Хуан Пабло Пино бе задържан, тъй като има татуировка на Исус Христос.

Иначе Ал Насър с Роналдо в състава си ще се изправи срещу Ал Хилал на финала за Купата на арабските шампиони. Мачът е нарочен за 12 август (събота) от 21:00 ч.

Ал Насър започва сезона в първенството на Саудитска Арабия с гостуване на Ал Итифак на 14 август от 21:00 ч., като мачът ще може да се гледа и в българския ефир.