Левски ще играе евентуален мач срещу Айнтрахт на “Васил Левски”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" са заявили националния стадион за евентуален плейоф в Лига на конференциите

Отборът на Левски има добри шансове да стигне до плейоф в Лига на конференциите, където ги чака Айнтрахт Франкфурт. “Сините” са обявили пред УЕФА, че ако доведат немския тим в България, то двубоят ще се проведе на Националния стадион “Васил Левски”, а не на клубния им стадион “Герена”.

В четвъртък вечер тимът на Николай Костов завърши 0:0 при визитата на Апоел Беер Шева в третия предварителен кръг на турнира. “Сините” мечтаят за класиране на плейофите. Левски пропиляха три добри положения, а в продължението и гредата спаси съперника им, така че израелците са преодолимо препятствие. Реваншът между Левски и Апоел е на 17-ти август на стадион “Георги Аспарухов”.

Ако Левски се справи с израелския си съперник, то на 25 август “сините” ще посрещнат Айнтрахт на 42-хилядния “Васил Левски”. Столичният тим очаква голям мач срещу носителя на Лига Европа от сезон 2021/22. Още преди първия мач с израелския Апоел, от “Герена” са обявили Националния стадион за следващата фаза на турнира.

Левски не е играл на “Васил Левски” от 2007 година, когато “сините” бяха много близо до влизане в групите на Шампионската лига. Преди 16 г. Левски отстъпи на финландския тим Тампере още във II квалификационен кръг, като допусна две загуби с минималното 0:1. Второто от тях бе на реванша в София, след което в последвалите 25 домакинства Левски винаги е приемал своите опоненти в Европа на своя клубен стадион, както ще бъде и с Апоел другата седмица.

Капацитетът на “Георги Аспарухов” е 17 000 зрители, докато “Васил Левски” е повече от два пъти по-голямо съоръжение. Така Левски ще получи много по-голяма подкрепа и ще има повече приходи от билети.