Курьор: “Нямам предложения – нито от България, нито от чужбина”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Черно море прогнозира, че Лудогорец отново ще стане шампион
Водачът в реализаторската листа на Първа лига Матиас Куроьор е убеден, че Черно море има сили да се пребори за място в челната шестица. Пред sportal.bg реализиралият 15 попадения за Моряците през есенния полусезон игрча споделя мнението си за Илиан Илиев, за феновете, за нивото на българското първенство и за намеренията си да не се занимава с футбол след края на кариерата си…
– Здравей, Матиас! Преди всичко искам да те попитам как си?
– Здравей, добре съм, благодаря! Видях семейството си по време на празниците и съм щастлив, че вече започнахме подготовка за новия полусезон.
– Каква е атмосферата в отбора на Черно море?
– Атмосферата е добра. Осъзнаваме добре, че трябва да се подготвим хубаво и тренираме здраво.
– Как би оценил представянето на Черно море през първия полусезон?
– Първият полусезон можеше да бъде много по-добър за нас. Загубихме някои мачове, в други пък завършихме наравно, а в тях трябваше да победим. Надявам се, че през пролетта ще бъдем много по-добре.
– Направи много силна есен и в момента си лидер сред голмайсторите в първенството. Доволен ли си от твоето представяне?
– Във всеки мач се опитвам да помогна на отбора си. Разбира се, че съм щастлив, когато отбелязвам голове, но мисля, че мога да помагам още повече.
– Отбеляза 15 гола в 15 мача. Поставил ли си си някаква цел и колко попадения би искал да отбележиш?
– Не съм си поставял число, което да преследвам. Просто искам да играя колкото е възможно по-добре.
– По какъв начин работата ти с Илиан Илиев спомогна за израстването в играта ти?
– Той ми даде много повече свобода в атака. Особено в последните 35 метра от терена. Мисля, че това ми помогна много.
Курьор: "Нямам предложения - нито от България, нито от чужбина" 1
– Какво мислиш за нивото на футбола в България в сравнение с първия ти престой тук?
– Мисля, че топ отборите са по-добри. Имам предвид Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Лудогорец. Битката за титлата е сериозна, а също така мисля, че по-младите футболисти са по-добри в сравнение с преди. Мисля, че нивото на футбола в България се покачва.
– Можеш ли да отличиш някого от чужденците в първенството ни?
– Има добри чужденци като Клаудиу Кешеру, Амос Юга, Али Соу, Лукас Масоеро, Илиас Хасани, Алиун Фал, Гаюс Макута и Каули Оливейра.
– Скоро предстои да бъде избран “Футболист на годината”, а в анкетата се гласува и за най-добър чужденец. Очакваш ли да получиш наградата?
– Не мога да знам (смее се). Мисля си обаче, че ще дадат наградата на някого от чужденците, играещи в големите клубове. Когато играеш в голям клуб, това помага много и е нормално. Разбира се, че ще бъда щастлив и горд, ако изберат мен.
– В момента Черно море се намира на седма позиция във временното класиране. Имате ли сили да се преборите за Топ 6?
– Имаме качествата и отбора да го направим и затова мисля, че сме способни.
В друго интервю споделяш, че като по-млад си мечтаел да играеш за Пари Сен Жермен. Сега замисляш ли се за трансфер в чужбина?
– За момента съм футболист на Черно море. Трансферният прозорец е отворен, но съм концентриран изцяло върху отбора си. Ако се случи нещо за трансферния пазар, ще помисля и ще взема решение. В момента мислите ми са насочени към Черно море.
– Получавал ли си предложения за трансфер от топ клубовете в страната?
– Не! Нито от България, нито от чужбина.
– В момента феновете липсват по трибуните, но не мога да не те попитам какво мислиш за расизма. Има ли расизъм в България?
– Навсякъде по света има глупави хора. Във Варна се отнасят добре към мен и никога не съм имал проблеми. Разбира се, по другите стадиони е имало случаи, но предпочитам да отговарям с играта си.
В края на миналата година всички бяхме разтърсени от новината, че Никола Спасов е починал вследствие на усложнения от COVID-19. Как се почувства, като научи за това и какво беше Никола Спасов за теб?
– Той беше моят български баща. Бях изключително тъжен и продължавам да съм тъжен. Феновете показаха огромно уважение към него, а той направи много за мен и Черно море. Никога няма да го забравим.
Тази година шампионатът ни изглежда много равностоен. Кой ще стане шампион?
– Мисля, че и тази година Лудогорец ще спечели титлата. Ако не изглеждат така, както изглеждаха преди, догодина може и друг да триумфира.
Има ли нещо, за което съжаляваш?
– Трябваше да се оженя по-рано (смее се).
Във връзка с това – Семейният живот подобри ли те по няакъв начин?
– Много съм щастлив и в момента имам повече отговорности. Искам да бъда най-добрият в очите на моята съпруга. Тя ме подобри по този начин.
С какво мислиш да се занимаваш след края на своята кариера?
– Отварям бизнес във Франция и не знам дали изобщо ще бъда в света на футбола.
В края на нашето интервю ти давам възможността да кажеш нещо на футболните фенове у нас и най-вече на привържениците на Черно море.
– Искам да ви благодаря за всичко! Липсвате ни по стадиноите и се надявам, че всички футболисти и фенове са разбрали колко е важно да бъдем заедно на стадиона.