Курьор: “Терените в Турция са перфектни в сравнение с България”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят обяви, че един ден ще се завърне на "Тича"

Доскорошният голмайстор на Черно море Матиас Курьор вече няколко месеца облича екипа на турския Самсунспор, който се е устремил към завръщане в елитния ешелон на югоизточната ни съседка. Нападателят все още не успява да се изяви в пълния си блясък и вече чу критики по свой адрес, тъй като до този момент има на сметката си един гол и една асистенция. Самсунспор е втори в класирането с 51 точки, пет за временния лидер Гиресунспор и една пред третия Алтай. Първите два тима в подреждането печелят автоматична промоция, а тези, заели между 3-о и 6-о място – играят плейофи. Ето какво разказа за престоя си в Турция Курьор пред Дарик радио:

– Мат, как се чувстваш в новия си клуб Самсунспор?

– Чувствам се добре. В добър отбор съм, в красив добре устроен град. Хората тук са изключително мили и гостоприемни.

– Загубихте последния си мач у дома с 0-2  срещу Гиресунспор, които са лидери сега в Първа лига. Защо се стигна до тази загуба?

– Срещу Гиресунспор получихме два червени картона, но владеехме през цялото време топката. Това е вече втори мач за нас, в който завършваме с 9 души. В момента сме втори във временното класиране. Предстоят ни още 7 мача.

– Имаш гол и асистенция на актива си. Играеш на върха на атаката. Доволен ли си от представянето си? Какви са отзивите за теб?

– Нормално е да има критики към за това, че не бележа достатъчно. Но аз помагам на отбора, играя за отбора, не мисля за това, че непременно трябва да вкарам. Полагам доста усилия, но не ми се отварят достатъчно възможности да реализирам. Така е във футбола. Все пак дойдох тук с визитка от 15 гола в 15 мача и логично хората да не гледат толкова дали играя добре, а чакат голове от мен. Старая се да съм спокоен и продължавам да работя.

– Какъв футбол играе Самсунспор?

– Ние държим топката. Всички отбори играят срещу нас на контраатаки. Така не ни оставят достатъчно пространства, което е разбираемо. Имаме много качествен отбор.

– Имате много красив стадион. Играл ли си досега в тим с подобен стадион в своята кариера?

– Да, така е. Стадионът е страхотен. Също толкова красив, както тези на Нант и Динамо Тбилиси.

– Сравни футбола в Първа лига на Турция, с този в efbet лига!

– Имам шанса да играя в отбор, който е в челото на класирането в лигата. Специално при нас не е лесно да вкараш гол, заради дефанзивния футбол на отборите в лигата срещу нас. Залага се много на физиката, но в същото време се играе и футбол. Но и терените тук са перфектни в сравнение с България, което оказва влияние.

– Следиш ли какво се случва в Черно море?

– Разбира се. Зная всички резултати от мачовете. Още повече, че поддържам връзка с бившите си съотборници.

– Ще се завърнеш ли някога отново в Черно море?

– Не зная дали един ден отново ще се върна да играя на “Тича”. Има доста неща, от които зависи това. Бъдещето никога не е сигурно. Но Черно море е отборът на сърцето ми. Дали на терена, или на трибуните, един ден ще се върна на “Тича”.