Квалификациите за Евро 2024 се подновяват с 9 мача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Франция приема Ирландия в един от най-интересните двубои тази вечер

Отново е време за международен футбол и квалификации за Евро 2024. Тази вечер на 7 септември ще се проведат 9 срещи от квалификационната кампания. Отбори като Франция, Нидерландия, Сърбия, Чехия, Дания и Полша ще бъдат в действие. Нека направим и кратък преглед на предстоящите двубои в днешния ден.

Две срещи ще се изиграят от група В, където фаворити са Нидерландия и Франция. “Лалетата” ще преследват втора победа в групата в третия си мач в домакинството на Гърция. Нидерландия игра в Лига на нациите през юни, а в квалификационната кампания до момента има една победа и една загуба. Гърция пък е с 2 победи в 3 срещи и ще се стреми да остане пред нидерланндците в класирането. Отборът на Франция ще се опита да запише пета поредна победа в домакинството си на Република Ирландия. “Петлите” надиграха този съперник като гости с 1:0 през тази година. Франция все още не е допуснал гол в квалификациите, а евентуален успех ще ги класира на 90% за Евро 2024.

В група Е има две срещи в днешния ден – Полша срещу Фарьорски острови и Чехия срещу Албания. Полският отбор изненадващо е на предпоследното 4-то място с актив от 3 точки след 1 победа и 2 загуби. Поляците загубиха по сензационен начин в Молдова с 2:3, а също така бяха победени и от Чехия с 3:1. “Дружина полска” няма право на грешна стъпка у дома срещу последния в групата. Чехия пък ще брани първото място в група Е в домакинството си на втория Албания. Разликата между двата тима е една точка, но това може да се промени след мача тази вечер.

В група G, в която е и България, има два мача, но без участието на родните национали. Литва приема Черна гора, докато Сърбия посреща Унгария. Вторият двубой противопоставя първите два тима във временното класиране и се очаква с голям интерес. Победителят ще направи голяма крачка към класиране на европейските финали догодина. Черна гора пък ще се опита да увеличи шансовете си за топ 2 с победа при визитата на последния в класирането Литва.

Група H на квалификациите за Европейското първенство през 2024 г. ще предложи три срещи тази вечер. Дания се очаква да запише рутинна побеад у дома срещу Сан Марино, докато Казахстан ще се стреми да изненада Финландия. Словения и Северна Ирландия се срещат в оспорван сблъсък в Любляна. Казахстанската селекция прави фурор до момента и е с три победи в три мача, като същото важи и за Финландия. Двубоят е битка за първото място в групата и евентуалният победител ще мечтае за класиране на евро финалите.