“Ла Лига” позволява по 197 души на стадиона при подновяването на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шефовете на “Ла Лига” са готови да позволят на ограничен брой хора на стадионите за мачовете, когато испанският футбол се завърне след пандемията на коронавирус. След завръщането към тренировки в групи по 10 души тази седмица, възобновяването на испанското първенство на 12 юни изглежда все по-вероятно.

Организаторите на лигата съставиха подробен план за осигуряване на максимална безопасност на всички участващи, който беше представен на клубовете. Очаква се строгите мерки по проектодокумента да помогнат за ускоряване на плановете на испанския футбол за завръщане, за което правителството на страната ще трябва да гласува одобрение.

Основното условие включва играчи и служители, които ще преминат тестове на Covid-19 24 часа преди мачовете, а при влизане на стадиона температурата им ще бъде мерена. Стадионите са определени да бъдат разделени на три различни зони: зелена, синя и червена – последната от тях всъщност ще бъде извън мястото на провеждане на срещата. Въпреки това няма да има ограничения за празненствата на играчите при гол, за разлика от Бундеслигата.

В най-горния ред само 94 души ще бъдат допуснати в зелената зона, включително 22 стартиращи играчи, 18 играчи на отбора, 16 членове на треньорския и медицински персонал, шестима служители на Червения кръст, шестима полицаи или стюарди, петима официални служители за мача и четирима подавачи на топката.

Други 103 души ще заемат място в синята зона, включително служители на клуба, охрана и до 40 членове от телевизионни компании. Междувременно извън стадиона в червената зона има планове, които да попречат на феновете да се събират.

Играчите и длъжностните лица, които ще пристигат с ръкавици и маски на лицето, ще получат указания от къде да влезнат на стадиона. Екипите на играчите ще бъдат в индивидуални запечатани пластмасови торбички за всеки футболист три часа преди началото на мача, а играчите ще трябва да ги сменят на полувремето.

Всяка съблекалня трябва да бъде настроена на 21 ° С с между 50-60% влажност, като бъде дезинфекцирана и затворена 24 часа преди всяка среща.

Президентът на “Ла Лига” Хавиер Тебас споделя, че има нулев риск за играчите по време на тренировки или мачове, ако протоколът се изпълнява ефективно.