Ланс надви шампионите от ПСЖ в отложен мач от Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Ланс победи шампиона Пари Сен Жермен с 1:0 на “Стад Феликс Боларт” пред 5000 зрители в отложен мач от втория кръг на френската Лига 1. Парижани изиграха първия си мач за сезона във френското първенство, но не успяха да демонстрират класата си поради липсата на голяма част от звездните си футболисти.

Единственото попадение в мача вкара Игнатиус Ганаго в 57-ата минута, с което донесе първи успех на Ланс след завръщането им във френския елит. Освен това за първи път от 16 години насам тимът на Ланс записа домакински успех срещу ПСЖ.

В отсъствието на куп титуляри заради заболяване от коронавирус, Пари Сен Жермен излезе в доста любопитен състав. Участие в двубоя за ПСЖ не взеха Неймар, Мауро Икарди, Килиан Мбапе, Маркиньос, Леандро Паредес и Анхел ди Мария като всички те са положителни за Covid-19. Марчин Булка започна на вратата на мястото на Кейлор Навас. В защита тимът бе в добър вид, като в схемата 4-3-3 си партнираха Бернат, Кимпембе, Керер и Курзава. В средата на теренена стартираха Андер Ерера, Идриса Гай и Марко Верати. В атака Томас Тухел се довери на Пабло Сарабия и двама играчи от академията на клуба. Испанският нападател Хесе пък остана резерва, което подсказва, че Томас Тухел няма да разчита на него и през новия сезон.

Първото полувреме на срещата предложи малко възможности за гол. Ланс имаше най-доброто положение, като в 17-ата минута Игнатиус Ганаго нацели страничната греда, след като залъга няколко футболисти на съперника преди това, за да си осигури добра позиция за изстрел. Ианче Пари Сен Жермен доминираше като през първата част имаше над 75% притежание на топката, но не успя да създаде добри ситуации пред вратата на домакините.

Дванадесет минути след началото на второто полувреме, тимът на Ланс откри резултата. Вратарят на ПСЖ Марчин Булка допусна груба грешка при изнасянето на топката, подарявайки я на Игнатиус Ганаго на границата на наказателното поле, който пое кълбото и с хлъднокръвен удар отбеляза за 1:0.

Няколко минути по-късно Симон Манза пропусна отлична възможност да вкара второ попадение за домакините, като трябва да отчетем и добрата проява на Марчин Булка. В 67-ата минута ПСЖ получи пряк свободен удар на отлична позиция, но ударът на Андер Ерера мина малко над вратата.

В следващите минути Томас Тухел извърши доста смени в своя състав, но играта на гостите не се подобри. Пари Сен Жермен опитваше да затрудни своя опонент с центрирания в последните минути. Футболистите на Ланс обаче се справиха отлично и си заслужиха победата, с която се изкачиха на 12-ото място във временното класиране с актив от 3 точки.