Лапорта шокира: Барселона все още плаща заплата на Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Клубът дължи на Меси разсрочени плащания на заплати", разкри президентът на каталунците

Шампионът на Испания – Барселона, все още плаща заплата на аржентинската звезда Лионел Меси, въпреки че той си тръгна от клуба през 2021 година. Тази сензационна новина обяви президентът на „блаугранас” Жоан Лапорта. Това ще продължи да бъде така до 2025 г и се налага заради подписани договори между Меси и старото ръководство на каталунците.

„Клубът дължи на Меси разсрочени плащания на заплати, които са договорени от ръководството на клуба по време на пандемията. Всички плащания ще приключат през 2025 година и се спазват стриктно”, заяви Лапорта и добави, че тези плащания не нарушават финансовата дисциплина на клуба от „Камп Ноу”.

„Нужно е да разберете, че клубът все още се намира в деликатна ситуация. Има някои неща на пазара, които не трябва да пренебрегвате. Бях в Катар, за да преговарям с влиятелни хора, които биха искали да инвестират и да си партнират с Барселона”, каза още босът на Барса.

Барселона работи по трансферите в момента, като ще се опита с някои продажби на играчи да подобри финансовото си състояние. В същото време клубът не е готов да харчи големи суми за привличането на нови футболисти.