Лазаров: Марица не e подготвeна добре за Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отложиха двубоя на пловдивчанки с Локомотив (София)

Старши-треньорът на волейбилния ни първенец при дамите Марица (Пловдив) – Лазар Лазаров, призна, че отборът не е успял да се подготви по най-добрия начин за предстоящите срещи в Шампионската лига.

Родните шампионки приемат първия турнир от надпреварата между 24 до 26 ноември в пловдивската зала “Колодрума”. Марица стартира новия сезон в Шампионска лига срещу френския първенец АСПТТ Мюлуз на 24 ноември, от 20.30 часа.

“За съжаление предвид обстановката не успяхме да изиграем повече контроли в чужбина,” заяви Лазаров. “Всеки такъв мач е позитив за нашия отбор. Младите ни състезателки имат нужда от всяка една игрова минута, която да прекарат на терена.

“Там, за където ние се целим обаче, имаме още доста работа. Не мисля, че ще ни се отрази негативно, че ще изиграем за три дни три срещи от Шампионска лига.

“Предимство за нас ще бъде, че мачовете ще са в Пловдив. Това е едно голямо събитие за целия град и ние успяхме да подарим на града идването на отбори от подобен мащаб.

“Подготвени сме за промяната на формата и сме съобразили нашата програма с това.”

В същото време стана ясно, че мачът от вътрешното първенство с Локомотив (София), насрочен за 21 ноември е отложен.

“Предвид участието на ВК “Марица” (Пд) в Шампионска лига и депозирана молба от клуба за отлагане мача от “Демакс лига” срещу отбора на “Локомотив” (Сф) и на база Правилника на НВЛ в частта за право на отлагане на мач на отбор-евроучастник, както и на база на възникналите здравословни проблеми във ВК “Локомотив”, НВЛ дава своето съгласие и ОТЛАГА срещата от 3-ия кръг на “Демакс лига” “Локомотив” (Сф) – “Марица”, предвидена по програма за 21 ноември,” съобщиха от федерацията.