Добави коментар
Сливналията е убеден, че бившият нападател на Ман Юнайтед не е готов за президент на БФС, постави под съмнение качествата на Ивайло Петев

Йордан Лечков за пореден път демонстрира пиперливия си език, като отново не пропусна да сложи на мушката си водещи играчи от националния тим в последните години.

Сливналията за пореден път обяви, че оставката на Борислав Михайлов е нелегитимно подадена и нелигитимно приета, допълвайки в характерния си стил, че бившият капитан на Лъвовете Димитър Бербатов не е способен да оглави Българския футболен съюз.

“Стига сте ме обвинявали, че заради мен са си тръгнали Бербатов и Ивелин Попов,” отсече Лечков пред “7/8”. Защо заради мен? Какво съм казал? След всеки мач съм давал мнението си за самия мач.

“Казвал съм това, което сте видели и вие. Трите коня не бяха ли водещите в националния отбор? Бяха, нали? Е, като са били, нали точно те трябваше да поведат отбора към победи, към класирания.

“Едно време нас не са ли ни критикували при неуспех? Ще си позволя за първи път да коментирам думи на Бербатов. Той нали каза, че може да дойде да ни оправи футбола. Е, хайде, потърсете го сега.

“Бербатов няма нужния опит. Боби Михайлов беше пет години вицепрезидент на Батето преди да стане президент. Това е много важно. Аз твърдя, че оставката на Боби е нелигитимно подадена и нелигитимно приета.

“Той още е президент на футболния съюз. Потърсете го и го питайте. Дали имаше натиск, за да подаде оставка? Абсолютно. Аз също не съм подавал оставка, подписах се под присъствен протокол. Не искам да се връщам на това.

Лечков допусна, че не е изключено националният отбор, предвождан вече от Ясен Петров, да стане заложник на мениджърски интереси.

“Ще бъда осторожен и преди първия мач на Ясен Петров ще кажа дали в националния отбор има мениджърски интереси. Ще видя списъка с повиквателните и ще анализирам.

“Ето, казвам го. Досега не ми е направило впечатление в националния отбор да има мениджърски интереси и да се оказва натиск върху треньора.

“Христо Стоичков е казал, че му е оказван натиск да уреди мач на националния отбор? Не знам, питайте Стоичков за това нещо.”

Лечков се усъмни и в качествата на новия селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев.

“За 10 години колко души се извъртяха, казвал съм вече, че само ги харчим – треньор след треньор,” каза той. “Петев сега пое Босна, нали беше и начело на България. И? Какво постигна?

Бившият халф на националния тим предложи и любопитна версия за фалита на родния му клуб – Сливен.

“В Сливен вложих мои пари – от бизнеса и лични спестявания. И къде е Сливен сега? Няма го, фалира. А знаете ли защо фалира? Натиснаха данъчните да не ми признаят парите, които вложих във футболния клуб като разход. И Сливен приключи. Срещу мен имаше шест съдебни дела, за всички бях оправдан.”

Добави коментар
Гласувай: