Лечков потвърди, че Борисов е “подал” оставката на Боби Михайлов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф с въпроси към кандидата за президентския пост Димитър Бербатов

Оставката на Боби Михайлов като президент на Българския футболен съюз беше подадена под натиск от тогавашния министър-председател Бойко Борисов, обяви в ефира на bTV членът на изпълнителния комитет на БФС и вицепрезидент на централата Йордан Лечков.

Вчера Агенцията по вписванията отказа да впише бившия вратар на националния тим отново като президент на БФС, заявявайки че “подобно действие, би създало правна несигурност у всички трети лица относно това кое е лицето, овластено да представлява сдружението и да изпълнява останалите функции на президент, вменени с устава.”

“Под натиск беше подадена оставката. Беше видно (от кого) – от премиера…,” заяви Лечков.

“Има правила и аз съм за това те да се спазват. Оставката беше неправилно поискана и неправилно подадена под политически натиск. Аз не съм се подписвал под протокола, от година и половина не се подписвам.

“Получават се такива неща, които не са приятни. В интересни времена това беше вмешателство в една независима организация. Има си ред. За нас гласуват клубове и това е вмешателство в работата ни.

“Боби Михайлов подаде оставка, за да не стават страшни неща. Можеше да бъдем извадени от всички състезания, имаше индикации за подобно нещо.”

Миналата седмица се завърна начело на БФС, обявявайки че е оттеглил подадената оставка. Отменен беше и Конгресът, насрочен за 25 юни, а в същото време най-добрият голмайстор в историята на националния тим – Димитър Бербатов, официално се кандидатира за президент на централата.

ФИФА и УЕФА изпратиха писмо до Българския футболен съюз, настоявайки за подробно обяснения за формалното завръщане на Михайлов на президентския пост.

“Пожелавам успех на Бербатов, млади хора са, бъдещето е пред тях,” продължи Лечков. “Нищо лошо няма да кажа. Само бих попитал – в коя църква първо се прекръстиха, при кого ходиха за подкрепа, защото аз знам и няма нищо лошо.

“Какъв административен опит имат? Ходили ли са при различни хора за подкрепа? Нека те го кажат… Когато някой иска неща, трябва да излезе с програма.

“През тези 558 дни се изредиха толкова много имена за кандидати. Повечето хора са от бившия или сегашния Изпълком. Намираме кусур на футбола, а ако погледнете кой седи от едната страна…

“От първия ден казвам, че президентът се казва Борислав Михайлов. Всичко друго са врели-некипели…”