Легенда на Аякс и Барса сменя Куман
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Популярният De Telegraaf съобщава, че нидерландската футболна федерация ще назначи Франк де Бур за нов старши треньор на националния тим на страната.

Двете страни са постигнали споразумение след продължителен разговор в понеделник, като бившият бранител на Аякс и Барселона ще се обвърже с контракт до 2022 година.

Де Бур ще бъде представен официално на новия пост в края на тази или началото на другата седмица. Той ще води Лалетата на Евро 2020, което трябва да се проведе идното лято, както и ще има възможност да класира отбора за световните финали през 2022 година.

Де Бур беше един от трите варианта за поста, но Франк Рийкард отхвърлил предложението, независимо че в момента не е обвързан с клуб, а Петер Бош все още имал ангажимент към Байер Леверкузен.

Новият селекционер, който заменя на позицията поелия Барселона Роналд Куман, ще дебютира на 7 октомври в контролата с Мексико.

Де Бур игра повече от десетилетие в Аякс, след което имаше четири успешни сезона с Барселона, последвани от кратки престои в Галатасарай, Рейнджърс и арабски клубове.
Като треньор е бил начело на Аякс, Интер, Кристъл Палас и американския Атланта Юнайтед.