Лестър започва селекцията за следващия сезон с двама англичани
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" ще се целят в промоция във Висшата лига

Ръководството на Лестър напредва в преговорите с Конър Коуди и Хари Уинкс. “Лисиците” възнамеряват да покрият разходите по тези сделки с парите, които ще получат от Тотнъм за трансфера на Джеймс Мадисън. Целта пред Лестър през следващия сезон ще бъде да се завърнат във Висшата лига.

Коуди прекара миналия сезон под наем в Евертън и помогна на “карамелите” да се задържат във Висшата лига именно за сметка на Лестър. Той обаче не попада в плановете на тима, на който е собственост – Улвърхемптън. Хулен Лопетеги смята и през следващия сезон да разчита на други централни бранители и предпочита да продаде Коуди, за да увеличи бюджета си за нови трансфери. Очаква се англичанинът да струва около 9 милиона на Лестър.

Тотнъм най-вероятно също ще иска подобна сума за правата на Хари Уинкс. Той прекара миналия сезон под наем в Сампдория, където записа 20 мача в Серия А. В северен Лондон имаха големи надежди за Уинкс, но 27-годишният футболист изглежда никога няма  да достигне висотите, които му бяха предричани. Той обаче може и да опровергае критиците си и да успее да се наложи в Лестър и да бъде ключова фигура за “лисиците” по пътя им към завръщането в елита на Англия.

Най-вероятно Лестър ще успее да договори и двете си цели до края на седмицата.