Левандовски от дузпа донесе три точки на Барса срещу Осасуна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Барселона с трета победа в четири мача за сезона в Ла Лига

Барселона надви Осасуна с 2:1 като гост в двубой от 4-ия кръг на испанската елитна дивизия Ла Лига. Попаденията за каталунския гранд вкараха Жул Кунде и Роберт Левандовски от дузпа, а точен за тима от Памплона бе Чими Авила.

Успехът на “Естадио Ел Садар” не дойде никак лесно за тима на Шави, след като Левандовски вкара победния гол в 86-ата минута. Иначе победата бе трета за каталунския гранд през кампанията. Със спечелените три точки в Памплона, отборът на Барселона зае 3-ото място в класирането на Ла Лига с 10 точки, колкото има и вторият в таблицата Жирона, докато лидер е Реал Мадрид с 12 пункта след 100-процентов рекорд от началото на сезон 2023/24.

Новите попълнения Жоао Феликс и Жоао Кансело направиха дебют за Барселона. Първият се появи в заключителните минути на срещата, докато Кансело влезе в 59-ата минута на мястото на Серхи Роберто.

Барса започна силно срещата и пропусна добър шанс за гол във 2-рата минута чрез Френки де Йонг. В следващите минути положенията пред двете врати липсваха. В 32-рата Аймар Орос от домакините бе близо до попадение.

В добавеното време на първото полувреме Барселона откри резултата. Жул Кунде засече с глава центриране на Гюндоган и се разписа за 0:1.

След почивката Осасуна създаде проблеми на каталунците. Домакините играеха агресивно и в 76-ата минута изравниха резултата. Резервата Чими Авила сюрпризира неприятно гостите, отбелязвайки след асистенция на Аресо.

В 86-ата минута Барселона отново излезе напред в резултата с попадение на Левандовски от дузпа. При отсъждането на 11-метровия наказателен удар, главния рефер изгони Катена от домакините с директен червен картон, разглеждайки ситуацията с ВАР.

В продължението Осасуна опитваше да изравни. Нападателят на тима Анте Будимир се откъсна от бранител на гостите и се строполи на земята пред границата на наказателното поле, но домакините не получиха нарушение.

Барселона запази аванса си до последния съдийски сигнал и се поздрави с победата, отправяйки се към международната пауза в добро настроение.