Левски допусна обрат и във втората си контрола в Турция
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Украинският Олександрия нанесе второ поредно поражение на "сините"

Левски отстъпи с резултат 1:2 на украинския Олександрия във втория си приятелски мач по време на зимния лгаер в Белек. Рикардиньо откри за “сините” от дузпа, но съперникът бързо възстанови равенството в края на първата част, а след почивката стигна до пълен обрат.

За Левски това бе втора загуба след обрат на турска земя тази зима. Преди няколко дни тимът на Николай Костов бе победен с 3:2 от унгарския Вашаш, който изоставаше с два гола в хода на мача.

Николай Костов се довери на следните 11 футболисти за началото на дшения двубой с Олесандрия: Пламен Андреев – Хосе Кордоба, Патрик-Габриел Галчев, Келиан Ван дер Каап, Цунами (К), Асен Митков, Дарлан, Асими Фадига,  Марин Петков, Уелтон,  Рикардиньо.

В 31-вата минута Левски намери мрежата чрез Рикардиньо, но бразилецът бе в засада и голът бе отменен. В 38-ата минута българският тим получи дузпа ,след като Евгени Смирний фаулира Келиан ван дер Каап. Рикардиньо вкара от бялата точка за 1:0.

В 45-ата минута Олександрия вкара изравнителен гол чрез Артьом Шулянский и така първото полувреме на контролата завърши 1:1.

В 62-рата минута на срещата, тимът на Олесандрия направи пълен обрат. Денис Костишин бе изпуснат от Патрик-Габриел Галчев и прати топката в мрежата на Андреев – 1:2.

В 71-ата минута Илиян Стефанов шутира право в ръцета на вратаря на украинците. В 85-ата минута Олександрия пропусна да сложи токча на спора. Владислав Погорилий стреля с глава, но резервният страж на “сините” Николай Михайлов се намеси решаващо.

Левски така и не успя да отбележи второ попадение в мача и загуби с резултат 1:2. Следващият приятлески мач на “сините” е на 23 януари срещу Дукажини от Косово.