Левски (Лом) триумфира и в регионалното дерби в Козлодуй
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски (Лом) записа пета поредна победа, надделявайки с 1:0 над традиционния регионален съперник Първа атомна на стадион “Христо Ботев” в Козлодуй в среща от 10-ия кръг на Северозападната Трета лига.

След успеха в дунавския сблъсък ломчани вече имат актив от 21 точки и изостават на четири от новия лидер в класирането Севлиево, който днес разгроми Дреновец с 5:0.

Досегашният водач Академия Враца (втория тим на Ботев Враца) пък загуби за първи път през сезона – 1:0 при гостуването на Спартак (Плевен), и остана трети с 23 точки. На втора позиция с точка повече се изкачи Вихър (Славяново), надиграл Янтра (Полски Тръмеш) с 2:0.

Първа атомна остана на предпоследното 17-о място със скромния актив от 4 точки.

Левски има и мач по-малко, тъй като двубоят им с Локомотив (Мездра) от втория кръг бе отложен заради довършителни работи на стадиона в Лом.

Автор на единственото попадение за ломчани в Козлодуй стана звездата на тима Мариян Огнянов, който оплете топката в мрежата след майсторско изпълнение на пряк свободен удар в самото начало на срещата, увеличавайки сметката си за сезона на шест гола.

Момчетата на Благой Кръстанов бяха подкрепяни от многобройна възторжена агитка, като специално за визитата бяха организирани два автобуса.

Любопитно е да се отбележи, че всяка една от споменатите пет победи беше гарнирана с “чиста мрежа”, а головата разлика в серията е повече от впечатляваща – 15:0.

В следващия кръг Левски (Лом) приема съименика си от град Левски, докато Първа атомна гостува на Академик (Свищов).

Снимка: Стефани Петкова