Левски прегази Локомотив (София) и набра инерция за реванша с Шкупи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Железничарите" инкасираха 6 попадения на "Герена"

Отборът на столичния Левски смаза Локомотив (София) пред многобройната публика на “Герена” с 6:0. Това бе първи успех на “сините” на собствен стадион за този сезон след като те допуснаха загуба с 2:1 от ЦСКА 1948 на старта на шампионата.

Резултатът за домакините откри капитанът на тима Андриан Краев. Дефанзивният полузащитник вкара с глава след заучено положение от ъглов удар и прекрасно центриране на Уелтън. В 38-ата минута Джавад ел Джемили продължи успешната си серия и удвои преднината на “сините” след нова комбинация с участието на Уелтън. Така двата тима се оттеглиха при резултат 2:0 на полувремето, но играчите на Левски бяха запазили най-доброто от себе си за втората част.

В 51-ата минута Джавад ел Джемили вкара второто си попадение в срещата, след грешка при изчистването на бранител на Локомотив. 15 минути по-късно влезлия като резерва Марин Петков също записа името си на таблото в своя мач номер 100 с екипа на Левски. Той засече остро центриране в наказателното поле на Вендерсон .

Терорът над Локомотив бе продължен от Роналдо в 72-ата минута, когато той направи 5:0 след ужасна грешка на вратаря на гостите. Крайното 6:0 оформи Илиян Стефанов с гол в 80-ата минута. Той дойде след ново остро подаване в наказателното поле, този път дело на капитана Андриан Краев.

След този двубой Левски има актив от 6 точки и заема 4-та позиция, а Локомотив има 3 пункта и се намира на 10-та позиция.