Левски се подсилва с уругвайски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хоакин Фернандес Пертусо ще заигреа на "Герена"

Левски е много близо до привличането на угурвайски бранител. Клубът от “Герена” се е договорил с 25-годишния бранител Хоакин Фернандес Пертусо, пише журналистът Родриго Васкес в X.

Уругвайският бранител може да играе като централен защитник и ляв бек. Той е свободен агент, така че Левски няма да плаща трансферна сума за правата му. Очаква се Пертусо да подпише с бълграския гранд за година и половина с опция за удължаване с още една кампания.

Хоакин Фернандес Пертусо има италиански паспорт, така че ще може бързо да получи работна виза и да заиграе за Левски. Футболистът е юноша на Дефенсор Спортинг, като играе и в школата на уругвайския Ривър Плейт.

През 2020 г. защитникът преминава в Хееренвеен. В клуба от Нидерландия обаче Пертусо не успява да се наложи и е пращан под наем в Монтевидео Сити Торке и Атенас. В началото на миналата година снажният бранител преминава в Бостън Ривър като свободен агент. За последно играе за тима на Атенас. Пертусо е записал и 3 мача за младежкия национален тим на Уругвай до 20 г.