Левски си припомни вкуса на победата в efbet с класика над Локо Пд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" се доближиха на три точки до топ 4 с победата над "смърфовете"

Левски постигна успех с 3:0 над Локомотив Пловдив на “Герена” в двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. Точни за “сините” бяха Кристиан Димитров и Уелтон преди почивката, както и Рикардиньо от дузпа в последните минути.

Така тимът на Николай Костов сложи край на серията си от пет мача без победа в първенството. Преди днешния успех за последно Левски бе спечелил на 22 октомври у дома срещу Черно море.

Победата бе от голямо значение за “сините” и те се доближиха само на 3 точки до топ 4. Четвъртото място в момента е заемано от Локо Пловдив с 35 пункта, като “черно-белите” затвърдиха лошата си форма с този резултат. Гостите имат само един успех в изминалите 9 срещи в шампионата.

В днешния мач Левски поведе в 14-ата минута, като Динко Хоркаш допусна голяма грешка. Вратарят се намеси слабо при удар с глава на Кристиан Димитров и бранителят на “сините” откри резултата – 1:0.

В 42-рата минута Уелтон вкара третия си гол за сезона в Първа лига и удвои аванса на “сините”. Бразилецът получи подаване от Фадига и с прецизен удар преодоля Хоркаш за 2:0.

В началото на втората част главният рефер Валентин Железов отсъди дузпа за Левски, която след това бе отменена след намесата на ВАР.

Втори сигнал за 11-метров наказателен удар последва в края на мача. Тогава решението за дузпа остана, като Лео Сена фаулира Рикардиньо. Бразилският нападател вкара от бялата точка за крайния резултат 3:0.

В следващия си мач Левски гостува на Хебър в Купата на България на 6 декември, докат в същия ден Локомотив Пловдив има визита на Лудогорец от 1/8-финалите на надпреварата.