Лионел Меси ще спечели осма “Златна топка”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Списание „Франс футбол“ ще връчи престижната награда са осми път на аржентинеца

Звездата на световния футбол Лионел Меси е бил информиран, че той е носителят на Златната топка за 2023 г. според семейния приятел Алесандро Досети.

Победителят от Световното първенство по футбол през 2022 г. е широко спряган да спечели осмата си Златна топка на 30 октомври. Изглежда, че може вече да му е казано, че е спечелил наградата, според думите на негов близък приятел. Досети направи твърдението, което означава, че Меси ще победи Ерлинг Хааланд и Килиан Мбапе за наградата.

„Официално! Лео печели „Златната топка“ за 2023 г. Осмата „Златна топка“ със сигурност е негово притежание. Днес му съобщиха новината“, написа Досети в стори, качено профила му в Инстаграм.

36-годишният играч имаше невероятен период в последните 12 месеца, като най-накрая спечели Световната купа . Аржентинската икона направи това със стил, като отбеляза седем гола и три асистенции в седем мача. Той взе и наградата “Златна топка” за изявите си в Катар.

Междувременно през миналия сезон Лионел Меси също беше в блестяща форма за Пари Сен Жермен. Той отбеляза 21 гола и 20 асистенции в 41 мача в различни състезания, спечелвайки втората си титла в Лига 1.

Лионел Меси достигна върха на международния футбол, спечелвайки световната купа с Аржентина в края на миналата година. Това беше незабравим момент за 36-годишния играч и такъв, който мнозина смятат, че го е утвърдил като най-великия играч в историята.

В момента суперзвездата на Интер Маями държи рекорда за най-много спечелени “Златни топки”. Той е с три пред дългогодишния си съперник Кристиано Роналдо, който е спечелил пет.