Лотар Матеус с прогноза, че Кейн ще задмине рекорд на Левандовски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският нападател може да вкара повече от 41 гола този сезон, според германската легенда

Нападателят на Байерн Мюнхен Хари Кейн се представя страхотно след трансфера си на “Алианц Арена”. Легендата на германския футбол Лотар Матеус смята, че Кейн ще подобри рекорда на Роберт Левандовски от 41 гола в сезон на Бундеслигата.

Бившият нападател на Тотнъм реализира 2 попадения домакинската победа с 4:2 над Хайденхайм в събота. Така английският национал има 17 гола в първите 11 мача – рекорд в Първа Бундеслига.

Кейн вече е вкарал един гол повече, отколкото водещите голмайстори (Никлас Фулкръг и Кристофър Нкунку) успяха в цялата кампания в Бундеслигата от 34 мача през кампанията 2022/23.

„Вече бих направил прогноза. Освен ако няма сериозна контузия, той със сигурност ще счупи рекорда на Робърт Левандовски“, заяви Лотар Матеус пред Sky.

Полската звезда Роберт Левандовски заби 41 гола в Бундеслига на Германия през сезон 2020-21, като така подобри дългогодишния рекорд на Герд Мюлер от 40. Кейн каза, че в момента не мисли за рекорда и единствено е концентриран върху представянето си.

„Да вкараш 17 гола в този момент е очевидно невероятно. Гордея се с това страхотно начало. Разбира се, отборът има основна заслуга. Те ми предоставят възможностите. Харесва ми да играя в този отбор.

Хари Кейн не спечели трофей в своята кариера в Тотнъм, но се надява, че през 2024 г. ще ликува с отличие с отбора на Байерн Мюнхен.