Локо Пловдив е на четвъртфинал за Купата след обрат над Беласица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смърфовете" изоставаха в резултата, но успяха да стигнат до успех с 2:1 и се класираха за следващата фаза

Локомотив (Пловдив) стигна до трудна победа с 2:1 над третодивизионния Беласица (Петрич) в осминафиналите за Купата на България. „Смърфовете“ получиха гол в 52-ата минута, но успяха да стигнат до пълен обрат до последния съдийски сигнал и така носителят на Купата на България продължава защитата на трофея. В предния етап пловдивчани отново изковаха трудно успеха, след като се наложиха с 4:3 в продълженията в мача със Загорец Нова Загора.

„Железничарите“ бяха по-дейният отбор през първите 45 минути, но така и не успяха да пробият отбраната на гостите. В една от най-чистите ситуации за гол за домакините преди почивката Карачоров изчисти на метър от голлинията след удар на Димитър Илиев.

В 52-ата минута Беласица шокира домакините, откривайки резултата. Стивън Кирилов направи хубав пробив на десния фланг, след което подаде за Димитър Стоев, който с премерен шут прати в мрежата на домакините.

В 70-ата Малембана затрудни максимално вратарят на Беласица с далечен изстрел, а две по-късно Димитър Илиев бе фаулиран в пеналта, за което беше отсъдена дузпа. Капитанът на Локомотив изпълни точно 11-метровия наказателен удар и върна своя тим в мача.

Три минути преди края на редовното време Бирсент Карагарен вкара красив гол с шут от малък ъгъл, с което донесе успеха за тима на Александър Тунчев. Така Локомотив (Пловдив) стана първият четвъртфиналист в турнира.