Локомотив направи провокация към Ботев преди пловдивското дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смърфовете" повишиха напрежението

Пловдивския тим Локомотив, направи интересна публикация в социалните мрежи, която има за цел да подразни големия съперник на клуба – Ботев Пловдив. Това се случва няколко дни преди откриването на новия сезон в efbet лига. Кампанията ще започне трудно и за двата тима, които ще излязат един срещу друг в опита си за пореден път да решат кой е по-добрия тим в Пловдив.

Публикацията, която ядоса феновете на “канарчетата” съдържа снимка на Ален Ожболт секунди преди да отбележи гол. Зад тази снимка обаче се крие послание. Именно Ожболт вкара на Ботев във финала за Купата на България през 2019 година. Впоследствие това попадение се оказа и победно за “железничарите”, които триумфираха с трофея за сметка на градските си съперници.

Допълнителна закачка с Ботев в този пост бе и надписът, който гласи “пет дни до дербито”. Към думата пет обаче от Локомотив са добавили и трудно забележимо “а” в края, за да бъде образувана думата “пета”. Именно с тази част на крака Ожболт вкара така важното попадение в онзи финал преди няколко години.

Мачът между Локомотив и Ботев ще се играе на „Лаута“ в неделя (16 юли) от 18:30 часа. На него обаче няма да бъдат допуснати фенове на гостите, за да бъдат избегнати опасни ситуации.