google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски и Локомотив (Пловдив) завършиха 0:0 в мач реванш от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Равенството праща „смърфовете“ на финал, след като те спечелиха първият мач в Пловдив с резултат 2:0. В последната фаза на турнира, Локомотив ще защитава трофея си срещу победителя от сблъсъка между ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Сблъсъкът бе по-специален за капитанът на Левски Живко Миланов, който обяви, че ще прекрати кариерата си след този двубой. В началото на срещата изпълнителния директор на Левски Павел Колев го награди за големите му заслуги към „синия“ клуб. Живко, който спечели 3 титли за 11-те сезона на „Герена“, бе бурно аплодиран от феновете на „сините“, а от трибуните непрестанно се скандираше името му. Вторият капитан на клуба Иван Горанов пък записа 100-тния си двубой с екипа на Левски.

Капитанът на "Левски" Живко Миланов беше почетен от клуба, а феновете го аплодираха и скандираха името му преди реванша…

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Tuesday, June 23, 2020

Старши треньорът Георги Тодоров заложи и на двамата, като крайни защитници. Между тях действаха Янис Каргас и Холмар Ейолфсон, а под рамката на вратата застана отново Георги Георгиев. Като единствен дефанзивен халф оперираше Кали Тиам, а пред него Станислав Иванов, Симеон Славчев, Франко Мазурек и Паулиньо. Леко изненадващо, атаката на „сините“ водеше Стайн Спиерингс.

🔵⚽️Георги Тодоров избра стартовите 11. Резерви за реванша с "Локомотив" (Пд) са Миятович (В), Найденов, Димитров, Робърта, Райнов, Юруков, Петков

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Tuesday, June 23, 2020

Гостите излязоха в стандартната си постройка 3-5-2. На вратата застана Мартин Луков. Пред него действаха Диниш Алмейда, Лукас Масоеро и Милош Петрович. В средата на терена Бирсент Карагерен, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Парвиз Умарбаев и Лукас Салинас. Головете трябваше да дойдат от Димитър Илиев и Анте Аралица.

Левски наложи силен домакински натиск, пред около 4000 зрители на мокрия терен на „Георги Аспарухов“.

Първата по-сериозна опасност дойде чак в 21-рата, когато Левски направи много красива атака. Топката достигна до Мазурек, който се завъртя около оста си и подаде към Станислав Иванов. Младокът финтира един играч и пусна извеждащ пас към Спиерингс, който обаче бе изпреварен от Мартин Луков. Иванов пропусна още един шанс две минути по-късно, когато преодоля играч на Локомотив, след което имаше късмет при рикошет топката да остане в него, и с по-неудобния си ляв крак от около 5-6 метра не уцели вратата.

Няколко минути по-късно Каргас пропусна на два пъти. Първо Живко Миланов центрира от фал и гъркът стреля, но топката се отклони от защитник на Локомотив и излезе в корнер. Ъгловият удар отново бе насочен към централния бранител на „сините“, който обаче от няколко метра не успя да засече с глава, а топката се отби от рамото му.

След 30-тата минута „смърфовете“ поизравниха играта и в 43-тата минута за малко да поведат. След центриране от ляво, Карагерен засече топката от 7-8 метра, но Георгиев се намеси инстинктивно и спаси своя отбор. В последната атака за полувремето Карагерен проби до наказателното поле, финтира защитник на домакините, и отправи удар, който бе блокиран от друг бранител на домакините.

На почивката:Левски 0-0 ЛокомотивИ двата отбора пропуснаха по няколко добри възможности, но не се отличиха с особено…

Posted by Efbet Лига on Tuesday, June 23, 2020

Второто полувреме започна с още по-силен порой и с две смени в състава на Левски. Найджъл Робърта и Мартин Райнов се появиха на местата на Спиерингс и Мазурек.

В 64-тата домакини имаха чудесен шанс, след като Горанов центрира към Паулиньо. Бразилецът успя добре да насочи топката, но страхотната намеса на Мартин Луков предотврати гола. Минута по-късно Левски изпълни корнер. Топката достигна до Ейолфсон, който я върна с глава към Робърта. Атрактивният удар на нидерландецът с нещо като задна ножица обаче бе спасен от Луков.

В последните минути домакините привършиха силите и не успяха да натиснат съперника си в търсене на така нужните попадения. Контраатаките на Локомотив пък ставаха все по-опасни, но така и не се стигна до 100%-тово положение пред вратата на Георгиев.

В 88-тата Мартин Луков отново се намеси отлично, след удар на Робърта.

В първата минута на добавеното време Каргас прониза мрежата на Локомотив, след изпълнение на корнер, но арбитърът Никола Попов отмени попадението, заради нарушение на гърка срещу Диниш Алмейда.