Луд мач във Варна! Девет от Локо Пловдив взеха точка от Черно море
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черно-белите" не успяха да постигнат 10-ата си победа от началото на сезона, но удържаха първото място

Черно море и Локомотив Пловдив направиха реми 2:2 дербито на върха в Първа лига. Двубоят на 13-ия кръг на efbet Лига предложи невероятни емоции и обрати, като футболистите на Илиан Илиев си помислиха, че са спечелили срещата с гол в 101-вата минута, но попадението на Алекс Фернандес бе отменено поради засада.

След този резултат Локо Пловдив събра 30 точки и остана на първото място в класирането, докато Черно море има 29 пункта на втората позиция.

В първия четвърт час на срещата имаше положения пред двете врати, като Динко Хоркаш спаси удар на Мазир Сула в 15-ата минута, а малко преди това Христо Иванов от гостите стреля в аут.

Черно море откри резултата в 38-ата минута. Мазир Сула подаде към Даниел Димов в пеналта, който без проблеми вкара на празна врата за 1:0.

В началото на добавеното време на първата част Локомотив изравни. Евандро центрира от фаул от около 40 метра, като никой не игра с топката и тя влетя в мрежата на Дюлгеров – 1:1.

Секунди след това Локомотив организриа чудесна атака. Евандро и Джовани комбинираха, като първият порази вратата на “смърфовете” за втори път – 1:2.

В 51-вата минута Георги Минчев пропусна да вкара трети гол за Локомотив. В средата на полувремето Алфа Конте от гостите стреля неточно.

В 75-ата минута “смърфовете” останаха с човек по-малко. Хорхе Сегура извърши много грубо нарушение срещу Мазир Сула, заради което получи втори жълт картон и ще пропусне следващия мач на тима срещу Берое.

Проблемите за възпитаниците на Александър Томаш се увеличиха минути след това. В 81-вата Евандро също получи втори жълт картон, тъй като спря опасна атака на съперника. Така “черно-белите” трябваше да доиграят с двама души по-малко.

В 85-ата минута Арлинд Дакай от домакините нацели гредата след удар с глава. Черно море притисна съперника в търсене на попадение.

В 94-ата минута Черно море изравни резултата. Живко Атанасов засече с глава от няколко метра и даде надежди на домакините, че може да спечелят трите точки.

В 11-ата минута от добавеното време Алекс Фернандес стреля и топката рикошира в Ангел Лясков, за да влети в мрежата на Хоркаш. Попадението обаче бе отменено поради засада и така резултатът остана 2:2.