Лудогорец надигра Левски и е на един мач от непобедим сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец победи Левски с резултат 3:0 в мач от 4-тия плейофен кръг на efbet Лигата. Шампионите откриха резултата с гол от дузпа на Козмин Моци в 26-тата минута. В 66-тата Чибота се възползва от грешка в отбраната на Левски и с хладнокръвен завършват удар покачи преднината на разградските “орли”. В 75-тата Дан Битон направи резултата класически.

Победата приближава разградчани на само още един мач от рекорда на ЦСКА за най-много шампионатни мачове без загуба. Ако Лудогорец не загуби от Славия в следващия кръг, „зелените“ ще завършат настоящата си шампионска кампания без нито една загуба.

За Левски загубата леко усложнява пътя за класиране в Лига Европа. Столичани остават на 2-ро място, с равни точки с ЦСКА и една повече от Славия, само че конкуренти са с мач по-малко. По-късно днес Славия гостува на Берое, докато ЦСКА ще играе утре с Локомотив (Пловдив).

Това е 14-ти пореден мач, в който Левски не може да победи Лудогорец. Най-дългата подобна серия в историята на „сините“. В Разград Левски има само една победа, във вече 15 срещи.

Старши треньорът на шампионите Павел Върба е направил пет промени, спрямо съставът, който завърши 1-1 с ЦСКА на „Българска армия“. В игра се появяват Ренан, Джордан Икоко, Козмин Моци, Талеб Тауата и Светльо Дяков, те заемат местата на Владислав Стоянов, Сисиньо, Антон Недялков, Драгош Григоре и Абел Анисе.

⚽ Стартов състав на Лудогорец срещу Левски (София)✔️ Направете вашите прогнози до началото на мача на…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 8, 2020

Наставникът на Левски Георги Тодоров продължава да страда от всевъзможни кадрови промени. Специалистът трудно окомплектова група за мача, а днес може да разчита само на един здрав централен защитник – Янис Каргас. Гъркът пропусна мача със Славия, но сега ще играе на мястото на Холмар Ейолфсон. Другата промяна в единадесеторката на „сините“ е включването на Стайн Спиерингс вместо голмайсторът от най-старото столично дерби – Станислав Иванов.

🔵⚽️Георги Тодоров избра стартовите 11 за гостуването на "Лудогорец". Ето и резервите: 12. П. Иванов (В), 18. Мохамед, 29. Костов, 31. Илиев, 79. Мартин Петков, 88. Марин Петков

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Wednesday, July 8, 2020

Преди мача домакините направиха специална церемония, в чест на Марселиньо, който напуска клуба от Разград. Бразилецът бе основна част от състава на „орлите“ за всички 9 поредни титли до сега.

Първата опасност дойде в 4-тата минута, когато Вандерсон бе изведен по лявото крило и върна топката към наказателното поле, където Чибота не успя да я уцели и да затрудни Георги Георгиев.

Левски отговори с хубаво центриране на Франко Мазурек, което намери Робърта. Нидерландецът опита атрактивен удар от воле, но изпълнението му бе твърде неточно. В 11-тата минута Паулиньо опита удар от границата на наказателното поле, но Моци го блокира с отличен шпагат.

В 24-тата Лудогорец получи право да изпълни дузпа. Вандерсон размени двойно подаване с Каули и нахлу в пеналтерията, където бе фаулиран от Мартин Райнов. Зад топката застана Козмин Моци и с удар в десния долен ъгъл откри резултата.

В 38-тата Левски получи добър шанс да изравни. Мазурек овладя едно центриране в наказателното поле и от малък ъгъл се опита да преодолее Ренан, но бразилският страж спаси с дясната си ръка.

В 42-рата „сините“ стигнаха да най-добрия си шанс. Иван Горанов подаде към Робърта, който продължи с пета към Лозев. Крилото стреля от около 4-5 метра, но Ренан спаси. Реферите отсъдиха и засада при положението, въпреки че падналият Жоржиньо видимо покриваше Лозев.

☝️ ПОЛУВРЕМЕ: Лудогорец води на Левски (София) с 1:0 ⌨️ Какво се случи през първото полувреме 👉…

Posted by PFC Ludogorets 1945 on Wednesday, July 8, 2020

Второто полувреме започна с добра атака на Левски. Юруков центрира отдясно, топката стигна до Паулиньо, който шутира от воле, но ударът му бе твърде слаб.

В 66-тата домакините направиха 2:0. Янис Каргас сбърка при изнасянето на топката, която попадна в Каули. Той пък моментално я прати към спринтиращия Чибота, който с хубав прехвърлящ удар матира Георги Георгиев.

В 72-рата Тауата получи топката в ляво от врата на „сините“ и шутира мощно, но вратарят на Левски успя да спаси.

Три минути по-късно Лудогорец все пак стигна до трети гол. Дан Битон получи, финтира с едно замахване Райнов и Горанов и със силен удар прониза вратата на Левски.

В 83-тата Мазурек шутира от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Ренан.

Стартови състави:

Лудогорец: Ренан, Икоко, Терзиев, Моци, Тауата, Дяков, Баджи, Жоржиньо, Каули, Вандерсон, Чибота;

Левски: Георгиев, Найденов, Каргас, Райнов, Горанов, Юруков, Лозев, Мазурек, Спиерингс, Паулиньо, Робърта;