Лудогорец разгроми Ботев Враца и се доближи до върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" вече са на три точки зад лидерите ЦСКА и Черно море

Лудогорец не срещна никакви трудности в домакинството си на Ботев Враца, като постигна категорина победа с 5:0 пред своите фенове. “Зелените” се забавляваха на терена и доминираха тотално срещу съперника си, като след почивката вкараха четири от попаденията.

С тази победа Лудогорец събра 39 точки в своя актив, но остана на третото място. “Орлите” са на три точки зад ЦСКА и Черно море, които водят в класирането след 19 изиграни кръга.

Домакините пропуснаха някои ситуации в първите минути на срещата в Разград. В 20-ата минута Квадво Дуа даде аванс на “зелените”. Нападателят получи страхотен извеждащ пас от Бърнард Текпетей и вкара за 1:0. До почивката резултатът остана непроменен, след като гостите от Враца стояха добре в защита.

Полският национал Якуб Пьотровски заби две попадения в началото на второто полувреме – в 56-ата минута с глава след центриране на Тодор Неделев от корнер и в 59-ата с прецизен изстрел.

В 74-ата минута Матиас Тисера отбеляза за 4:0 с първото си попадение в първенството за сезона. Аржентинецът вкара и срещу Спартак Търнава преди няколко дни, за да донесе успеха на своя тим в последната секунда.

Халфът Тодор Неделев се разписа по страхотен начин, вкарвайки от воле в 88-ата минута за крайния резултат 5:0.

Така Лудогорец записa 12-ата си победа от началото на сезона в Първа лига. В последния кръг за 2023 г. “орлите” гостуват на ЦСКА на “Българска армия” след седмица.