Лудогорец разгроми Локомотив Пловдив в Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черно-белите" играха с десет човека в голяма част от второто полувреме в Разград

Лудогорец постигна категорична победа срещу разклатения Локомотив Пловдив с 4:0 на “Хювефарма Арена” в среща от 1/8-финалите на Sesame Купа на България. Офанзивните футболисти на домакините имаха ден, като точни за успеха бяха Кайо Видал, Джонатан Рик, Руан Секо и Матиас Тисера.

Локомотив Пловдив се държеше прилично на терена до 57-ата минута, когато Хорхе Сегура остави своите с човек по-малко. Това улесни още повече задачата на “орлите” и те затвърдиха победата си с още три попадения.

Първият гол на “Хювефарма Арена” падна в 11-ата минута. Текпетей комбинира с Кайо Видал, който от чиста позиция не сбърка за 1:0.

Първото полувреме не предложи много ситуации пре двете врати, като Евандро от гостите и Квадво Дуа за домакините направиха пропуски.

В 57-ата минута Хорхе Сегура получи втори жълт картон от рефера Георги Гинчев и бе изгонен. Лудогорец започна много по-лесно да създава ситуации пред вратата на Хоркаш.

В 75-ата минута Рик Джонатан направи страхотен пробив и с чудесен изстрел от 20-на метра удвои аванса на своя тим. Девет минути по-късно авансът на разградчани стана класически. Квадво Дуа намери Руан Секо и бразилецът с чудесен удар вкара за 3:0.

В добавеното време “зелените” отбелязаха още едно попадение. Тодор Неделев имаше съществена роля за гола, след като изведе Сон по крилото. Бранителят центрира в наказателното поле и Матиас Тисера завърши атаката – 4:0.

Така Лудогорец постигна трета поредна победа във всички турнири. Тимът на Георги Дерменджиев гостува на ЦСКА в първенството в неделя в последния си мач за 2023 г.