Лудогорец разпиля Астана в голова фиеста, ще мери сили с Аякс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" ще спорят с амстердамския гранд за влизане в групите на Лига Европа

Лудогорец разби Астана с 5:1 на “Хювефарма Арена” в среща реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. “Орлите” изиграха страхотна втора част, в която забиха 4 гола и стигнаха до категоричната победа. С общ резултат 6:3 българският шампион се класира на плейофите в Лига Европа, като за влизане в груповата фаза ще спори с Аякс. Дори и да загуби в плейофите, родният тим ще играе в групите на Лига на конференциите.

Тимът на Ивайло Петев имаше контрол над играта през първото полувреме, но не бе много убедителен. Първият гол в мача бе във вратата на Астана, като Бърнард Текпетей проби и с мощен удар вкара за 1:0. Астана отговори четири минути по-късно, когато Дембо Дарбо засече центриране с глава за 1:1. При този резултат завърши първата част на “Хювефарма Арена”.

Втората част стартира брилянтно за Лудогорец. Якуб Пьотровски се разписа за 2:1 в 47-ата минута с удар от средна дистанция, а 180 секунди след това Текпетей с мощен пробив и бомбен шут направи 3:1 в полза на “орлите”.

В 58-ата минута Лудогорец вкара четвърти гол чрез Пьотровски. Той заби топката във вратата на съперника на метър пред гол линията, като преди това вратарят на гостите отрази удар с глава на Сундберг.

В 67-ата минута Кирил Десподов бе изведен от Руан Секо, като българският нападател напредна и с прецизен удар преодоля вратаря на гостите за 5:1.

Астана доигра двубоя с човек по-малко, след като Душан Йованчич бе изгонен с втори жълт картон. Ново попадение до края на мача не падна и българският шампион се поздрави с категоричната победа.