Любимецът на Гуардиола преподписа с “гражданите”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рико Люис ще остане дълго на "Етихад"

Бранителят на Манчестър Сити Рико Люис е подписал нов договор с тима, съобщиха “гражданите” с публикация в социалните мрежи. Новата сделка ще бъде с по-добри финансови условия за таланта и ще бъде валидна до 2028 година.

Люис е един от най-обещаващите таланти в школата на Манчестър Сити. Той може да играе като ляв и десен краен бранител, но когато е използван от Пеп Гуардиола на тази позиция той често влиза в средата на терена, за да участва в изграждането на атаките на “гражданите”. Неговия стил на игра много наподобява този на Жоао Кансело, който също прекарваше голяма част от мача играейки по-скоро като полузащитник отколкото като краен бранител. Това е чудесно за Гуардиола, на когото очевидно няма да му се налага да хвърля милиони, за да се сдобие с качествен заместник на Кансело, който се очаква да напусне “Етихад” през следващите седмици.

Единственият недостатък на Рико Люис е малкият опит, който той има. Англичанинът е на 18 години и направи дебюта си във Висшата лига едва през миналия сезон. Тогава той записа 14 мача във Висшата лига, като в някои от тях дори започна като титуляр.  Люис бе титуляр и в първия двубой на “гражданите” в Премиър Лийг срещу Бърнли, в който показа завидно хладнокръвие и не показа притеснение в случаите, в които бе подложен на интензивна преса. Това може само да радва Гуардиола, който със сигурност ще налага Люис през този сезон.