Мълниеносен обрат – Киров остава начело на Нефтохимик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът ще опита да спаси бургазлии от изпадане в Трета лига

Получената мощна подкрепа от привържениците на Нефтохимик и уверенията на президента на клуба – Анелия Златкова, са разубедили наставника Людмил Киров и той ще се завърне в отбора за последните два мача във Втора лига.

Бившият наставник на Дунав (Русе) беше уволнен след снощната загуба от Созопол с 2:3 по най-грозния възможен начин от Манол Иванов, изпълняващ ролята на изпълнителен директор на бургазлии.

Киров заяви, че е бил освободен заради нежеланието си да включва в игра сина на Иванов.

„Говорих с г-жа Златкова и Ники Маринов и тяхната подкрепа, както и конферентната връзка с футболистите, които ме набраха по време на възстановяването си на плажа, а и голямата подкрепа от страна на феновете, ме убедиха да се завърна,” заяви Киров пред Novapress.

“Има два мача и след няколко дни сезонът свършва. Целта си остава – оставане в професионалния футбол. Тя все още е изпълнима. Разликата с Локо (ГО) е само точка.”

Два кръга преди края Нефтохимик е 15-и във временното класиране на Втора лига с 23 точки, само една по-малко от Локомотив (Горна Оряховица).

В неделя бургазлии са домакини на Лудогорец II, a Локомотив (ГО) приема Спортист (Своге). В последния кръг пък горнооряховци гостуват на Септември (София), а Нефтохимик гостува в Своге.

В същото време Златкова обяви категорично, че няма нищо вярно в твърденията на досегашния изпълнителен директор Манол Иванов, че е дала съгласието си за уволнението на Киров.

„Няма нищо вярно в тези твърдения, аз заставам твърдо зад треньора и той е получавал винаги моята подкрепа, откакто е начело на Нефтохимик“, обяви тя.