Манчестър Сити вече има готово предложение за договор на Лео Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Сагата на Лионел Меси в Барселона подпали трансферния пазар. Ако аржентинецът напусне “Камп Ноу”, което на пръв поглед изглежда толкова възможно, Манчестър Сити е най-спряганата опция за негов нов отбор.

Това се дължи на няколко причини, като Пеп Гуардиола е основната, но до голяма степен и защото Ман Сити са един от малкото клубове, които всъщност биха могли да си позволят огромната заплата, която Меси иска. Според TuttoMercatoWeb, Манчестър Сити са готови да му дадат нужната сума, за да се премести на “Етихад”. Уебсайтът съобщава, че Сити вече има „готово предложение“, за да „убеди“ Меси да се премести в Манчестър това лято.

“Гражданите” са готови да му предложат четиригодишен договор на стойност 100 милиона евро, 60 милиона евро нето след данъци. Това би представлявало значително увеличение на заплата му в сравнение с тази в Барселона, която е 86 млн. евро бруто, но също така включва „клаузи и проценти от спонсори“. TMW твърдят, че това е цифра „абсолютно извън бюджета“ за други клубове, като например Интер Милано, които също са свързвани с Меси.

Всъщност такива цифри оставят Манчестър Сити с голямо предимство, освен ако Пари Сен Жермен не решат да влязат в наддаването. Но надали Меси би се преместил в Париж, вместо да се събере с Гуардиола в ‘Етихад’ и да играе във Висшата лига.